Mi történik a választási plakátokkal?

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vasárnap véget értek a választások, elkezdtek fogyni a jelölteket ábrázoló plakátok az utcákon. Ezeket ugyanis kötelező leszedni, egyrészt annak, aki kirakta ezeket, másrészt annak, akit ábrázol. Erre már csak szűk egy hónapjuk van. A törvény szerint ugyanis aki a választások után 30 napon belül nem veszi le a plakátjait, az büntetést kaphat. A szabály vonatkozik azokra a kisebb plakátokra, amiket a villanyoszlopokra kötöztek, és azokra az óriásplakátokra is, amikkel úton-útfélen találkoztok. A törvény ugyanis azt is mondja, hogy a kampánynak vége van a választásokkor.

További jó hír, hogy eltűnnek a választási hirdetések az internetről is. Így anélkül tudsz már videókat nézni a Youtube-on, hogy ötpercenként atomháborúval ijesztgetnének.

Ezek a plakátok már eltűntek. Facebook/ARC- Oleandro Froleandro

Persze simán elképzelhető, hogy a háborús plakátok valamilyen furfangos módon vissza fognak kerülni az utcára. Korábban is lehetett látni politikai tartalmú óriásplakátokat, amikor épp nem volt kampány. Ezeket a megrendelők, sokszor maga az állam tájékoztatásként teszik ki. A propagandára a pénzt az államkasszából költik. Így akkor is tudnak kampányolni, amikor hivatalosan nincs is kampány.

Ezekből az utcákon száz tonnányi van. Kép: YouTube

A mostani választási kampányban több ezer óriásplakát hirdette a pártokat. A kisebb, műanyagra nyomott plakátok súlya összesen legalább 100 tonna volt. Ezek többnyire a kukában végzik, hulladékként.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.