Mentális egészsége érdekében lemondott koronájáról Miss USA

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Először fordult elő, hogy mentális egészségére hivatkozva mondott le egy szépségkirálynő. A 2023-as Miss USA-t, Noelia Voigtot tavaly novemberben koronázták meg. Most pedig közleményt adott ki arról, hogy nem tudja a királynősséggel járó teendőket folytatni. „Legbelül tudom, hogy ez csak a kezdete egy új fejezetnek az életemben, és remélem, a kiállásommal, hogy a mentális egészségemet helyezem előtérbe, másokat is inspirálok. Hogy szólaljanak fel akkor is, amikor azzal a jövőjüket kockáztatják vagy bizonytalanságba kerülnek” – írta.

A venezuelai-amerikai származású Voigt az első szépségkirálynő, aki emiatt mond le a címről, de egyre gyakoribb, hogy hírességek nyíltan beszélnek a mentális zavarokról.

A tenisz egyik feltörekvő csillaga, Naomi Osaka 2021-ben a Francia Open előtt vonult vissza, mert megbüntették, amiért nem akart interjút adni az egyik meccse után. Osaka elmondta: azért nem áll ilyenkor mikrofon elé, mert az szorongással tölti el. És inkább vállalta, hogy ezzel bukja a teljes versenyt.

Forrás: Instagram
Forrás: Instagram

Justin Bieber a turnéját mondta le 5-6 évvel ezelőtt, és nyíltan beszélt arról, hogy komoly depressziós, szorongásos zavar miatt teszi ezt. Bieber olyannyira komolyan veszi azóta is a mentális egészséget, hogy rendszeresen beszél róla interjúkban, közösségi oldalán, sőt, 3 millió dollárt ajánlott fel a rajongóinak, akik nem tudtak pszichoterápiát kifizetni.

Még egy sportoló volt, aki Osakához hasonlóan a karrierje csúcsán nyomta meg a szünet gombot. Simone Biles a 2020-as olimpián szállt ki a versenyből. A tornász elmondta, hogy az egyik gyakorlat alatt olyan bizonytalannak érezte magát, ami már veszélyessé tette a versenyzést. Biles elmagyarázta, hogy mentálisan rossz állapotban volt, túl nagy volt a nyomás, ezért döntött így.

(CNN)

(Kiemelt kép: Instagram/Noelia Voigt)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.