Menő tetkó egészséges verzióban 

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ha már azon gondolkodsz, mit vegyél fel a szilveszteri buliba, mivel sminkelj, vagy dekoráld a tested látható felületeit, akkor íme egy ötlet, amit érdemes kipróbálnod. 

A henna főként Afrika és Dél-Ázsia szubtrópusi területein honos gyógynövény, de ma már a világ minden táján használják, haj- és testfestésre egyaránt. Mivel teljesen természetes, így kicsi az esélye annak, hogy irritációt okoz. De mielőtt nagyobb felületre vinnéd fel, próbáld ki a csuklód belső oldalán, vigyél fel egy keveset, és ha nem viszket vagy pirosodik ki a bőröd egy-két óra után, használd bátran. 

Forrás: Youtube/Mehndi Creations

Ha testfestésre szeretnéd használni a hennát, a praktikus, tölcsér formájú kiszerelést távol-keleti boltokban árulják, vagy az internetről is beszerezhető. (Vigyázat, árulnak úgynevezett fehér hennát is, de ezt kerüld el, mert ez nem henna, hanem testfesték.) Ezután csak annyi a dolgod, hogy levágd a tölcsér végét, és megrajzold a kívánt mintát. 

Ez rettentő egyszerűen hangzik, de azért igényel némi gyakorlatot, úgyhogy próbáld ki nyugodtan, hogy papírra milyen mintákat tudsz rajzolni, mennyire kell megnyomni a tölcsért, hogy a kívánt hennamennyiség jöjjön ki. 

Ha megvan a minta a kezeden, akkor hagyd megszáradni a hennát, majd száradás után még hagyd fent minél hosszabban, lehetőleg 4-5 órát. Ezután morzsold le a megszáradt gyógynövénypasztát, és kend be Wick Vaporub kenőccsel a felületet. Így a tetkód 2-3 hétig is megmaradhat.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.