Melegbotrányba keveredett Orbán sztárpapja, jövő héten jön a lehűlés – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Frissítés: újabb aranyérem született a paralimpián. Pap Bianka címét megvédve első helyen végzett 100 méter háton. Bianka tegnap már szerzett egy bronzot 400 méter gyorson. Szombaton még indul egy számban. (24.hu)

Orbán Viktor eltüntette azokat a fotókat Facebook-oldaláról, amin a miniszterelnöki hivatalt, a Karmelitát felszentelő, és most botrányba keveredő pap szerepel. Az ok: olyan videó- és fényképfelvételek keringenek Bese Gergőről, amin melegpartikon (homoszexuálisoknak tartott bulikon) vesz részt. És intim kapcsolatot tart fenn más férfiakkal. Teszi mindezt úgy, hogy közben papol az úgynevezett LMBTQI-propaganda ellen. Bese nemcsak plébános, de rendszeresen ír, szerepel és nyilvánosan hitet tesz a Fidesz-kormány mellett. Besét a botrány kirobbanása után az illetékes érsek fel is függesztette hivatásából. (Válasz Online)

Újabb közvélemény-kutatás készült, ezúttal a Závecz Research Intézet mérte fel a párttámogatottságot. Ebből az jött ki, hogy a Magyar Péter vezette TISZA Pártnak 20 százalékos a támogatottsága, ami azt jelenti, hogy a Fidesznek körülbelül félmillióval több szavazója van, mint nekik. A többi ellenzéki párt jócskán a TISZA mögött jön. A Demokratikus Koalíció és a Mi Hazánk 5-5 százalékot, a Kétfarkú Kutyapárt és a Momentum 3-3 százalékot, a Jobbik és az MSZP pedig 2-2 százalékot kapott. (24.hu)

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay

Mint korábban megírtuk, nemcsak a diákoknak, a tanároknak is korlátozzák a mobilhasználatot a sulikban. A Belügyminisztérium arra a kérdésre, hogy a pedagógusoknak is le kell-e adniuk a készüléket azt válaszolta, hogy nem, náluk az iskolaigazgató ellenőrzi, hogy előveszik-e a mobilt akkor, amikor a diákokkal foglalkoznak. Ez alól kivétel, ha külső programon vesznek részt, vagy a tanárnak egy vészhelyzet miatt kell telefonálnia. (Telex)

Luterán Petra. Forrás: M4 Sport/Facebook
Luterán Petra. Forrás: M4 Sport/Facebook

Ezüstérmes lett Luterán Petra a párizsi paralimipián. A sportoló távolugrásban 5,85 méterrel lett második, az első helyen a címvédő Kiara Rodriguez végzett. A paralimpián a magyar csapat már három arany-, három bronz- és három ezüstérmet szerzett. (MTI)

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Változásokat hoz a hétvége. Úgy tűnik, hogy a kánikula utolsó napjait éljük majd, jövő héttől már véget ér a tikkasztó hőség. Hétfőre és keddre, de a hét más napjaira is esőt és lehűlést ígérnek a meteorológusok. De előtte még Budapesten, előreláthatóan még 30 körüli fokban, fognak a futók versenyezni. Ezért szombaton és vasárnap is több hidat és utat lezárnak a fővárosban. Hogy mettől meddig és hol lesznek lezárások, arról a police.hu-n olvashattok. (Kispolgár)

Új énekessel tér vissza a Linkin Park hét évvel Chester Bennington halála után. Emily Armstrong, a Dead Sara vokalistája lesz a zenekar frontembere. Új albumot is bejelentettek, aminek címe From Zero, vagyis a Nulláról. Egy dalt már be is mutattak róla, videó is készült, itt lehet meghallgatni, megnézni. (Kispolgár)

Minden bizonnyal bemutatja új konzolját 30. szülinapjára a Playstation. A szemfüles rajongók már kiszúrták, hogy az X-re feltöltött szülinapi előzetes fotóján feltűnik egy olyan modell, ami az eddigiek közül egyikre sem hasonlít. Azt gyanítják, hogy a PS5 Pro verziójával fog előrukkolni a Sony cég, amiről eddig is szivárogtak ki részletek. A dátum egyébként december harmadika, így kérdés, hogy addig is bejelentik-e tutira az új konzolt. (HVG)

(Kiemelt kép: Bese Gergő. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.