Megvolt az első jetpackes verseny

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Dubaiban rendezték a világ első jetpack-versenyét. A jetpack a hátra szerelhető sugárhajtóművet jelent. Vannak vízzel működő, illetve rakétás szettek is. A dubai futamot a tenger fölött rendezték, a versenyzők felfújható akadályokat kerülgetve értek célba. Az első helyet a brit Issa Kalfon szerezte meg.

A víz fölötti repülést az indokolta, hogy a jetpackes közlekedés nem veszélytelen. A hátihajtóművek eddig is számos emberéletet követeltek. A mostani versenyen is lezuhant egy pilóta, de sikerült kimenteni a vízből.

A személyi sugárhajtóműről már legalább száz éve álmodoztak a scifi-írók, és mostanra valósággá vált. A versenyen használt ruha három turbinát tartalmaz a hátizsákban, kettőt pedig a kezében tart a pilóta. Ezekkel kormányozza magát. A szerkezet 1500 lóerős, és elérheti a 128 kilométeres óránkénti sebességet.

A technológia iránt természetesen a hadseregek is élénken érdeklődnek, és nyilván dolgoznak már a Superman-katonákon. (HVG)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.