Mégis jöhet a hetes cikkely, pingvin állított meg egy repülőt – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Nem bíznak Orbán Viktorban az uniós vezetők. Ezt a Politico brüsszeli lap írta meg egy névtelenséget kérő tisztviselőre hivatkozva. A cikk azt is írja, hogy ha a magyar miniszterelnök a legközelebbi brüsszeli csúcstalálkozón nem szavazza meg az Ukrajnának szánt segélycsomagot, akkor nagy valószínűséggel életbe lép majd a hetes cikkely, és megvonhatják a magyar kormány szavazati jogát. (Politico)

Karácsony Gergely főpolgármester nem fogadta el a BKK-vezér lemondását. Walter Katalin elnézést kért a pulykás hasonlata miatt, és végül a korábban ritkított 53 járat menetrendjét hétfőtől visszaállítják. Aki lemaradt volna: Walter egy sajtóeseményen azt mondta, a járatritkításról azért nem kérdezték meg az embereket (utasokat), mert az olyan lett volna, mintha „hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele.”  (Telex)

Február 15-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra. 2024-ben a tavaszi érettségi vizsgaidőszak május 3-tól július 3-ig tart. Az írásbeli vizsgákat május 3. és 27. között rendezik meg. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 5. és 12., a középszintű szóbelik június 17. és július 3. között lesznek. A felsőoktatási intézményekbe szintén február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételiben. (MTI)

Pingvin a kifutópályán. Nem szállt fel az egyik gép Új-Zélandon, a Wellington repülőtéren egy pingvin miatt. Az utasoknak meg kellett várniuk, amíg a földi személyzet begyűjti az eltévedt madarat, és biztonságos helyre szállítja. A Wellington Állatkert szakemberei azt mondták, a fióka feltehetően eltévedt hazafelé, mivel a kék pingvin költőhelye igen közel van a reptérhez. A korora őshonos faj Új-Zélandon, a súlya legfeljebb 1 kg, és kb. 25 cm nagyra nő meg. (Yahoo)

Forrás: Wikipédia

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.