Meghalt Tompos Kátya, zajlik a Karácsony Gergely–Vitézy Dávid vita – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

„Hosszan tartó betegség után Tompos Kátya színésznő, énekesnő ma hajnalban elhunyt, békésen távozott családja körében. Nagyon sokat jelentett számára, hogy betegsége hírére az ország egy emberként mozdult meg és fejezte ki támogatását valamilyen formában, ez a szeretet erőt adott neki és reménnyel töltötte ki utolsó heteit” – írta a család és barátok a színésznő, énekesnő Facebook oldalán. Május elején derült ki a 41 éves Tompos Kátya ritka, daganatos betegsége, és pénzgyűjtés is indult külföldi kezelésére, de sajnos azt már nem élhette meg. 1983-ban született, a Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett. Szerepelt több színdarabban és filmben, többek közt a Valami Amerika 2. és 3. részében.

A politikai viták hete van, tegnap volt az EP-listavezetőké a köztévén, amit jóindulattal sem lehetett vitának nevezni. Ma két főpolgármester-jelölt, Vitézy Dávid és Karácsony Gergely (remélhetőleg) vitáznak a Partizán Youtube-csatornáján. És szombaton is lesz egy újabb EP-listavezető vita az ATV-n, amin viszont sem Magyar Péter a Tisza párttól, sem a kormánypárti Deutsch Tamás nem vesznek részt. A csatornán vasárnap is lesz vita, ekkor a fővárosi listákat képviseli 1-1 politikus.

Édességet osztott a karcagi fideszes kampányeseményen Szepesi Tibor polgármester gyermeknap alkalmából. Ezeknek egy része viszont lejárt volt. Az esemény szervezője, aki amúgy fideszes jelölt is egyben levélben fordult a szülőkhöz, figyelmeztetve őket erre. A bekészített csomagokban két olyan termék is volt, ami ugyan még lejárati idő után is fogyasztható, de több olyan termék is, ami „már nem alkalmas emberi fogyasztásra”. (444)

Bűnösnek találta az amerikai bíróság Donald Trump korábbi amerikai elnököt több ellene felhozott vádpontban. Ezek szerint Trump meghamisította az üzleti nyilvántartásait, hogy illegálisan befolyásolja a 2016-os elnökválasztást, amit megnyert. Ügyvédje, Michael Cohen 130 ezer dollárt fizetett Stormy Daniels színésznőnek a választások előtt, hogy hallgasson egy állítólagos viszonyról, ami köztük volt. A volt elnök ezt az összeget 420 ezer dollárként térítette meg Cohennek, és könyvelésében „jogi kiadásként” tüntették fel.  Trump a jelenlegi republikánus elnökjelölt, de az ítélet ellenére nem tiltják el a jelöltségtől. Ő lett az első volt amerikai elnök, akit bűncselekmény miatt elítéltek. (Szabad Európa)

Újabb közvéleménykutatás készült, ezúttal a HVG megbízásából a Medián készített a televíziós viták előtt felmérést. Vagyis: milyen eséllyel jutnak be képviselőik az Európai Parlamentbe. Eszerint a a Fidesz–KDNP megerősítette vezető helyét. A Tisza Párt viszont 5 százalékpontot erősödött a választani tudó szavazók körében. A Demokratikus KoalícióMSZP–Párbeszéd közös lista annak ellenére tűnik valószínű bejutónak, hogy 2 százalékponttal kevesebbet kapott, mint legutóbb. (HVG)

Puma hármasikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A 4 hetes kicsik tegnap estek át életük első orvosi vizsgálatán és kiderült, hogy mindhárman hímek. A kispumák egy tizennégy éves hím és egy ötéves nőstény második közös szaporulata. Egyelőre anyatejjel táplálkoznak, de hamarosan ehetnek húst is. És ilyen cukik:

Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook
Fotó: Nyíregyházi Állatpark/Facebook

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában tagadta Orbán Viktor, hogy Magyarországon napirenden lenne a sorkatonaság visszaállítása. A miniszterelnök azt mondta, azért jár be mostanában sűrűbben a Kossuth rádióba, mert minden héten közelebb kerülünk a háborúhoz. Ezzel az orosz-ukrán konfliktusra utalt. Valójában nyilván azért jár be többet, mert választási kampány van. (24.hu)

És hogy oldjuk a szomorúsággal és feszültséggel teli mai híreinket, hoztunk nektek egy videót egy mosómedvéről, aki barátságot kötött emberszomszédjával. Brittany egy erdő mellett lakik, és lett egy mosómedvéje, ami rendszeresen meglátogatja, sőt, amikor kicsinyei születtek, elvitte őket bemutatni neki. A Roxinak nevezett állat Brittany gyerekét is megismerte. Irtó cuki barátság, amit a The Dodo videójában tudtok megnézni:

(Kiemelt kép: Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.