Meghalt Grétsy László, csalók kínálnak ingyen Volánbusz-jegyeket – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Másodfokú (narancs) figyelmeztetést adtak ki keddre ónos eső miatt Fejér, Pest és Veszprém megye területére. Főleg ezeken a területeken képződhet vastagabb jégpáncél és válhatnak nagyon csúszóssá az utak. Vigyázzatok magatokra! (MTI)

Eltörli a házi feladatot az új lengyel kormány. Egyelőre az általános iskolákban szüntetik meg az otthonra kiadott pluszmunkát, de várhatóan a középiskolákkal folytatják. A tantervet is átszabják, kikerülnek belőle feleslegesnek ítélt, használhatatlan anyagok. A lengyel reformról és a magyarországi helyzetről holnap részletesen írunk.

Csalók kínálnak ingyenes, egész éves kártyát a Volánbusz nevében különböző Facebook-oldalakon. Ezért a cég, a MÁV-val együtt, Facebookon felhívta a figyelmet, hogy senki ne dőljön be se a buszos, se a vonatos ingyenjegyeknek. Azt is hangsúlyozzák, hogy adataitokat semmiképp se adjátok meg ezeknek az oldalaknak, mert visszaélhetnek velük! Kérik, hogy mindig a hivatalos oldalakon tájékozódjatok. (Facebook)

91 évesen vasárnap meghalt Grétsy László. Ti már nem ismerhettétek, de egy időben igazi sztár volt nálunk a nyelvész, tanár. Több híres műsora is volt, a legnépszerűbb talán az Álljunk meg egy szóra volt, amit Vágó Istvánnal vezettek. Más, a magyar nyelvvel kapcsolatos műsorai is voltak, mint a a Családi félkör, A nyelv világa, a Szójáték és a Szabálytalan nyelvtanóra. Grétsy hétfőn vett volna részt egy konferencián díszvendégként, itt jelentették be halálhírét.

Nem adna engedélyt másodállásra a mentőszolgálat főigazgatója azoknak a mentőorvosoknak, mentőtiszteknek, akik nem vállalnak plusz ügyeleteket. Ez azért lenne nagy gond nekik, mert a főállásukból épphogy megélnek. A „zsarolás” azért történik, mert több megyében új ügyeleti rendszert csináltak. Csakhogy nem akar senki sem jelentkezni pluszmunkára. Hasonló történik a háziorvosokkal is. Őket is több megyében azzal fenyegetik, hogy ha nem jelentkeznek plusz ügyeletekre, akkor át fogják őket vezényelni más megyébe. De más „büntetést” is belengettek, például hogy listázni fogják őket, vagy pénzbírságot kapnak – írja a HVG.

Megszabadítottak két plusz lábától egy spánielt. Az Ariel névre hallgató kutyus hat lábbal született, és most próbál négylábú társaihoz igazodva normális kutyaéletet élni.
Arielt, aki a Kis Hableányról kapta a nevét, egy bolt mögött találták és mentették meg. A műtétje is adományokból jött össze. Az állatorvosok azt mondták, még sosem láttak hatlábú kutyát. A pluszlábainak semmi funkciója nem volt, csak hátráltatta az állatot, így a műtét sikerességével sokkal jobb élete lesz. (Today)

Ma van a magyar kultúra napja. Valószínűleg már megvolt az iskolában, úgyhogy ezzel nem is nyaggatnánk. Az ünnep a Himnusz megírásának dátumához kötődik, és ilyenkor a felnőttek szeretnek veretes verssorokat idézni régi költőktől. De a kacsintó Kölcsey Ferenc igazából azt akarja mondani neked, hogy MINDEN kultúra. A magyar tévésorozatok, még a rosszak is; a számítógépes játékok és képregények, a Főkukac szobra a Duna partján, a graffitik és a Youtube-videók, a viccek, a Micimackó fordítása – ez mind a magyar kultúra, amiből mindenki magának válogathat. És az is a része lesz, amit ti alkottok meg még ezután!

(Kiemelt kép: Youtube)

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.