Még mindig koszos a Szajna, Trump megijedt – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Elhalasztották a mára tervezett férfi triatlon versenyt a párizsi olimpián a Szajna rossz vízminősége miatt. Az új időpont most a szerda 10:45, de még lehet, ez is tolódni fog. A verseny feltétele, hogy a víz szennyezettsége a határérték alá süllyedjen. A Szajnába a szennyvizet a napokban esett rengeteg eső mosta be. (Kispolgár)

Óriási tüntetések zajlanak Venezuelában (térképünkön az ország helye), miután az egykor szebb napokat látott dél-amerikai országban újra Nicolas Maduro nyerte a vasárnapi elnökválasztást. Maduro 11 éve van az ország élén, többször is választási csalással vádolták, és ezúttal sem engedett be Venezuelába független választási megfigyelőket, hogy ezt cáfolhassák. Az ellenzéki szavazók állítják, hogy ellenfele, Edmundo González a valódi nyertes. Venezuelában évtizedek óta egyre rosszabb a helyzet, azóta, hogy Hugo Chávez szinte csődbe vitte az országot, majd halála után helyettese, Maduro folytatta a „munkát”. Egyre nagyobb a szegénység, a bűnözés, alapvető élelmiszerek, gyógyszerek hiányoznak. Mindez pedig tömeges elvándorláshoz vezetett. (BBC)

Donald Trump / Facebook

Donald Trump republikánus elnökjelölt még nem biztos, hogy kiáll az új demokrata jelölttel, Kamal Harrisszel egy tévés vitára. Ezt maga Trump mondta egy interjúban. Azt mondta, Joe Bidennel még kiállt volna egy újabb vitára, de ugyanezt nem tudja állítani Harrisre. Ennek ellenére a legvalószínűbb válasz az, hogy össze fognak még csapni a választások előtt. (AP News)

Kapás Boglárka jobban van, így úgy érzi, hogy úszik szerdán az olimpián. Kapás utolsó olimpiai versenyére készül, és vasárnap éjjel közösségi oldalán írt arról, hogy lázas és hány. „Várom nagyon, hogy holnap ússzak és versenyezzek itt az utolsó olimpiámon, mindent bele fogok adni és értetek fogok úszni” – üzent a drukkereknek Kapás, akinek 200 méter pillangón szerda reggel kellene medencébe ugrania az előfutamban. (Instagram)

Milák Kristóf. Forrás: M4 Sport.
Milák Kristóf. Forrás: M4 Sport.

A címvédő Milák Kristóf a legjobb idővel bejutott a 200 méter pillangó középdöntőjébe. Milák a harmadik futamban végig vezetve, magabiztosan diadalmaskodott, ráadásul a világ idei második legjobb idejével csapott célba. Milákról hosszabb cikket is közlünk majd a héten. (MTI)

Fotó: Facebook/Azahriah
Fotó: Facebook/Azahriah

Azahriah a Campus Fesztiválon azt kérte a közönségtől, hogy a Rampapapam című számnál tegyék el a telefonjaikat, és ne videózzanak. Nem ő az első, aki ilyet kér, számos nemzetközi sztár is rendszeresen erre szólítja fel a közönséget. Azahriah Insta-sztorijában azt írta, hogy volt, aki csalódott a kérés miatt. „Igazság van ebben, aki kifizette a jegyet a saját pénzén, megvan a joga bármihez, állni végig, vibe-olni, tombolni, végigtelózni az egészet. Így most hivatalosan is ebben a nyilatkozatban mondom minden kedves követőmnek, hogy csak akkor vegyenek a kövi koncertre jegyet, ha elfogadják, hogy a Rampapapamnál elteszik a telót, mert ez a Campuson olyat adott, amit szerintem már sok ideje előadó alig élhetett át” – írta az előadó. (Instagram)

Vonulásra gyülekező fehér gólyák Fotó: Palcsek István Szilárd/KMP
Vonulásra gyülekező fehér gólyák Fotó: Palcsek István Szilárd/KMP

Harmincöt éves rekord dőlt meg Békés megyében azzal, hogy idén 320 fehér gólya pár 1102 fiókát nevel – közölte a Körös-Maros Nemzeti Park. A legtöbb gólyapár Békéscsabán költött, ők 76 fiókát nevelnek. Békésben a Körösök köze, a Berettyó és a Kettős-Körös által határolt térség a legjobb gólyás terület. A kedvező időjárás mellett a gólyák táplálékot is bőven találnak: a pocok idén kevés ugyan, de sáskából rengeteg akad. (KMP.hu)

(Kiemelt kép forrás: Olympics Official Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.