Mark Zuckerberg szobrot emelt a feleségének

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

A Facebook atyja, a Meta főnöke nemrég közzétett egy képet a feleségéről, Priscilla Chanről, ahogy egy nagy, kékeszöld színű, a képmására faragott szobor mellett áll.

Fotó: Mark Zuckerberg / Instagram

A több mint két méter magas szobrot maga Zuckerberg rendelte meg. Szerette volna feleleveníteni azt a régi római hagyományt, miszerint a férfiak szobrot készíttettek a feleségükről. A szobor vélhetően a család kertjében, egy fa alatt kapott helyet.

A szobrot a New York-i Daniel Arsham készítette. A művész gyakran használ bronzot a munkáihoz, amely esetenként kékeszöldre színeződik: minden bizonnyal bronzból van Chan szobra is.

Az alkotást Zuckerberg osztotta meg az Instagramon, a felesége pedig úgy kommentálta a fotót, hogy „minél több belőlem, annál jobb?”, és egy szívecske emojit is mellékelt hozzá.

Zuckerberg és Chan 2012 óta házasok, három lányuk van. Priscilla Chan gyerekorvos, tanár, a kettejük által alapított Chan Zuckerberg Initiative nevű vállalatot vezeti, amely egy élhetőbb jövőért dolgozik. (SkyNews)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.