Már készül a Stranger Things utolsó évada

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hét év után a Stranger Thing készen áll arra, hogy elbúcsúzzon a nézőktől.

A Netflix rekorddöntögető sorozata egy igazi tisztelgés a nyolcvanas évek amerikai popkultúrája előtt. Egy kitalált amerikai kisvárosban, az indianai Hawkins-ban játszódik. Itt tűnik el 1983 novemberében a 12 éves Will Byers és ez megmagyarázhatatlan jelenségek sorozatát indítja el. A Stranger Things egyébként – annak ellenére, hogy kistinikről szól – 16 éven felülieknek ajánlott.

Összeszedtük mindazt, amit a rajongóknak érdemes tudniuk az ötödik és egyben utolsó évadról.

1. Késésben van

A forgatókönyvírók és színészek múlt nyári sztrájkja miatt a forgatás eltolódott, csak idén januárban kezdődött el. Júliusra már az évad fele kész lett, de így sem fog jövő év elején felkerülni a Netflixre. A legvalószínűbb, hogy 2025 végén vagy 2026 elején lesz majd a kínálatban. De már most megnézhető egy videó a forgatásról:

2. Kik térnek vissza?

Forrás: Netflix
Forrás: Netflix

A jó hír, hogy a fő karakterek nagy része biztosan benne lesz az új évadban. Millie Bobby Brown (Eleven), Finn Wolfhard (Mike), Noah Schnapp (Will), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas), Priah Ferguson (Erica), Natalia Dyer (Nancy), Charlie Heaton (Jonathan), Maya Hawke (Robin), Joe Keery (Steve), David Harbour (Hopper), Winona Ryder (Joyce) és Brett Gelman (Murray) tuti feltűnnek majd a részekben. Egy szereplő sorsa még ismeretlen, Maxé, akit Sadie Sink játszik. Hogy miért, azt nem lőjük le, hátha van köztetek olyan, aki még nem látta a negyedik évad végét.

3. Mit lehet tudni az új évadról?

A sorozat készítői, a Duffer testvérek elárulták, hogy Will élete mindenképp központi szerepet kap. Az ő felnövését követhetjük végig, és az első évadban történtekre is választ kaphatunk. Rajta kívül Steve, Nancy és Jonathan hármasa is megoldódik.

A készítők azt is mondták, hogy az időben is ugrálni fognak. Ennek az az oka, hogy a szereplők, akik gyerekeket alakítanak, már a húszas éveik elején járnak. Az eredeti tervekben nem lett volna időugrás, de a forgatások koronavírus és sztrájk miatti csúszkálásai rákényszerítették az írókat erre a megoldásra.

És Vecna, a főgonosz is visszatér, a kérdés az, hogy milyen formában. Erről még nem akartak spolierezni a készítők. (Hollywood Reporter)

(Kiemelt kép forrása: Netflix)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.