Magyar rajzfilm került az Oscar-jelöltek előzetes listájára

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hamarosan kiderül, hogy erről a listáról melyek kerülnek a végleges jelöltek közé. Az egyik esélyes a 27 című film, Buda Flóra Anna rajzfilmje. A film a legjobb animációs rövidfilmért járó Oscarért versenyez majd, de egyáltalán nem gyerekfilm. Főszereplője Alíz, aki a huszonhetedik születésnapján egy átbulizott éjszaka után biciklibalesetet szenved, és ekkor tudatosul benne, hogy talán ideje felnőni. Mindezt tizenegy percben meséli el a rendező. A film májusban megnyerte a rövidfilm kategória Arany Pálma díját a hetvenhatodik Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon.

A 27 francia-magyar gyártásban készült, francia pénzből, de magyar közreműködőkkel. Erre azért volt szükség, mert a magyar filmeket támogató Nemzeti Filmintézet nem adott rá pénzt. (Egyébként nem csak ez a film járt így. A Magyarázat mindenre című filmet, amit már több mint 55 ezren láttak moziban, szlovák támogatással kellett leforgatni.)

Az Oscar-díj hivatalos jelöltjeit január 23-án jelentik majd be, a díjátadó március 10-én lesz. (hu.ign.com)

kiemelt kép: boddah.hu

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.