Kikapott a válogatott, Magyar Péter mégis Brüsszelbe megy – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Magyar Péter először megszavaztatta Facebookon, majd be is jelentette, hogy mégis képviselő lesz az Európai Parlamentben. Ez azért érdekes, mert a Tisza Párt listavezetője úgy kampányolta végig az EP-választást, hogy nem akart Brüsszelbe menni.  (24.hu)

Mától harmadfokú hőségriasztás van érvényben. Ezt akkor rendelik el, ha legalább három egymást követő napon eléri, vagy meghaladja a napi középhőmérséklet a 27 fokot. Ma írtunk is nektek arról, hogy mi mindenre vigyázzatok a kánikulában, ide kattintva el is olvashatjátok, ha lemaradtatok róla. Az előrejelzés szerint a riasztás legalább szombatig érvényben lesz.

Utolsók lettünk az európai uniós fogyasztási listán. Ezen azt nézik, mennyit költenek a háztartások. A magyarok az uniós átlag 70 százalékát költik, ennél többet költenek még a bolgárok és a románok is. A rangsort Ausztria vezeti, a második Hollandia, a harmadik Németország. (24.hu)

Mégis támogatja az új NATO-főtitkárjelölt, Mark Rutte kinevezését Orbán Viktor. Ez azért meglepő, mert a jelenlegi holland miniszterelnök és Orbán között nagy volt a feszültség, Orbán egy időben nevén sem akarta nevezni Ruttét, csak holland fickóként hivatkozott rá. Rutte ugyanis rendszeresen kritizálta Orbán politikáját. Rutte azonban egy levélben azt írta Orbánnak, reméli, maguk mögött tudják hagyni az ellentéteket. (HVG)

Forrás: Sag Harbor Police Department
Justin Timberlake rendőrségi fotója. Forrás: Sag Harbor Police Department

Ittas vezetésen kapták Justin Timberlake-et. Az énekest bilincsben vitték el a rendőrök, és az egész éjszakát a kapitányságon töltötte. Az egykori fiúbanda, az N’Sync zenésze (az egyetlen a bandából, aki sikeres szólókarriert is épített) Long Islanden nézett be egy STOP táblát és állítólag kacsázva vezetett, ezért állították meg. Timberlake a rendőröknek azt mondta, egy martinit ivott és a barátait követte kocsival. Nem volt hajlandó a szondába se belefújni. Állítólag tekintete üveges volt, és elég erős alkoholszaga is volt. A színész-énekes ellen vádat is emeltek. Július végén kell a bíróság előtt megjelennie. (CNN)

Forrás: Netflix.
Forrás: Netflix.

Magyar tervező ruháját viselte a Bridgerton sorozat sztárja, a Penelopét alakító Nicola Coughlan. A Washington Post fotózására húzott egy Nanushka-darabot. A márka mögött Sándor Szandra áll, a ruha, amit Nicola viselt, pedig vegán bőr anyagból készült. Ide kattintva meg is nézhetitek. A nagyon sikeres Bridgerton 16 éven felülieknek szóló sorozat, a mostani, 3. évad pedig az eddigieknél is nagyobb visszhangot kelt, mert Nicola plus size, vagyis molett nőként lett benne romantikus főszereplő. (HVG)

A németek ellen játszik éppen a magyar válogatott a foci EB-n. Nincs olyan forgatókönyv, amivel már ma továbbjuthatnánk, akkor sem, ha győzünk, de szerencsére olyan sincsen, amivel a mai után kieshetünk, ha vesztenénk. (Frissítés: Németország 2:0-ra megverte Magyarországot)

Először született indiai antilop a szegedi vadasparkban! Sőt, egyből kettő. Az indiai antilopoknál a hímek és a nőstények között jól látható a különbség színben is, az előbbiek sötétek, míg az utóbbiak világosbarnák. Nagyon kevesen élnek már a szabadban, régen több millió példány élt az Indiai-félszigeten, de számuk mára kb. 50 ezerre csökkent. Nézzétek meg a két bébiantilopot a videón ide kattintva. (Facebook)

(Kiemelt kép: Magyar Péter/ Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.