Magyar Péter legyőzné Orbánt, aki még mindig szereti Azahriah-t – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Sulyok Tamás köztársasági elnök nem fogja nyilvánosságra hozni elődje, Novák Katalin kegyelmi döntéseit. Az elnöki hivatal szerint ugyanis nincs erre jogi lehetőség. Sulyok a beiktatásakor még arról beszélt, hogy elnökként nagyon fontos neki a kegyelmi ügyek átláthatósága. Viszont most, hogy egy ellenzéki politikus, a momentumos Bedő Dávid erről kérdezte, az volt a válasz, hogy az elnök nem fog további részleteket közölni a botrányos döntésről. (Facebook/Bedő Dávid)

Magyar Péter, a szombati gigatüntetés szervezője azt nyilatkozta a világ egyik vezető lapjának, hogy le tudná győzni Orbán Viktort. Ehhez pedig szerinte az országot kell meggyőzni arról, hogy a jelenlegi kormány legyőzhető. Magyar azt is mondta a The Guardian-nek, hogy a támogatottsága már 15-21 százalék közt mozog. A nyári európai parlamenti választások kapcsán pedig elmondta, hogy a listavezető ő lenne, de nem menne Brüsszelbe, hanem itthon építené a pártját. Ez utóbbiról még nem lehet részleteket tudni.

A legfőbb ügyész azt mondta a parlamentben, hogy lenne nyoma annak, ha valaki belenyúlna egy nyomozati anyagba. Polt Pétert annak kapcsán kérdezték, hogy Magyar Péter nemrég nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt. Ezen a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit beszélt arról, hogy a Schadl-Völner-ügyben Rogán Antalék kitöröltek bizonyos részeket a nyomozás aktáiból. Polt Péter elmondta azt is, hogy a hangfelvétel kapcsán folyik a nyomozás, és ha lesz eredménye ennek, azt közölni fogják majd. (telex.hu)

Peter Pellegrini nyerte a szlovák elnökválasztás második fordulóját, így ő lesz Szlovákia új köztársasági elnöke. Pellegrini kampányában az egyik legfontosabb elem a „békepártiság” volt. Illetve az itthon már ismerős módon azt hirdette, hogy az ellenfele a győzelme esetén belesodorná Szlovákiát az orosz-ukrán háborúba. Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter is gratulált az új elnöknek. (nepszava.hu)

Peter Pellegrini sajtótájékoztatót tart Orbán Viktorral márciusban. kép: miniszterelnok.hu

Orbán Viktor Azahriah-t hallgatott utoljára a telefonján – ez derül ki a miniszterelnök TikTok-videójából. „Van ez a param-param nem tudom, hogy kell pontosan mondani. Ez az új csillag, ez az Azahriah nevű csávónak van ez a dala, azt időnként meg szoktam nézni. Tegnap este is megnéztem, a futballpályás verziót szeretem a legjobban” – mondta Orbán a videóban. A bejátszásból kiderült, hogy a Rampampam című dalra célzott, amiben Azi is közreműködött. Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy Orbán szereti Azahriah-t. De amikor a művész más influenszerekkel együtt kiállt a gyerekbántalmazások áldozatai mellett Novák Katalin botránya után, akkor hirtelen töröltek egy vele kapcsolatos videót a miniszterelnök TikTokjáról. (telex.hu)

Kengurut, ormányos medvét és kapibarát is ígért egy alföldi férfi négy embernek, majd az állatokért kapott előleggel lelépett. Ezért csalás miatt emeltek vádat ellene. A Somogy Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a csalónak volt állatkerti gondozói tapasztalata, és ismert volt arról is, hogy be tud szerezni külföldről Magyarországon különlegesnek számító állatokat. Az eset még 2022-ben történt, a férfi egy-egy kenguruért 84 ezer, illetve 90 ezer, két ormányos medvéért 200 ezer, két kapibaráért, más néven vízidisznóért mintegy 116 ezer forint előleget kért, de a pénzt elköltötte, az állatokat viszont nem szerezte be. A közleményből az nem derült ki, hogy miért akart bárki is fű alatt kengurut vagy ormányos medvét vásárolni. (24.hu)

Így nézne rád a kengurud… kép: pixabay

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.