Magyar Péter bemutatta a titkos hangfelvételét és tüntetést szervezett a kormány ellen – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Este hatra tüntetést hirdetett a Legfőbb Ügyészség épülete elé Magyar Péter.  A követelések közt az szerepelt, hogy a magyar kormány és a legfőbb ügyész, Polt Péter is mondjon le. Az ügyészség előtt pár ezer ember hallgatta a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit ex-férjét, aki egy teherautó platójáról beszélt. Elmondta például, hogy szerinte milyen bűncselekmények derültek ki az általa közzétett hangfelvételből, és azt is, hogy ezeket az ügyészségnek már nem lehet eltussolni. Az ügyészség elől a tüntetők a Parlament elé, illetve a Vértanúk terére vonultak, hogy itt is meghallgassák Magyar Pétert, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy az elmúlt évek korrupciós ügyeinek felelősei nem úszhatják meg. Magyar Péter Orbán Viktor és az egész kormány felelősségéről is beszélt.

Tüntetők sorfala a Kossuth téren a demonstráció elején. Fotó: olvasónk

A tüntetés előzménye az volt, hogy Magyar Péter ma reggel átadta az ügyészségnek azt a hangfelvételt, amin Varga Judit hallható. A beszélgetés közben Varga elismerte, hogy a Völner-Schadl ügy nyomozati anyagaiba belenyúltak Rogán Antalék – a kormányzati propagandáért és a titkosszolgálatokért is felelős miniszter és körei–, és abból kihúzták az őket vádló részeket. A hangfelvétel nyilvánosságra kerülése után Varga Judit a Facebookon azzal vádolta meg Magyar Pétert, hogy a férfi erőszakos volt vele, és hogy fenyegetve érezte magát, ezért mondta, amit mondott. Magyar Péter tagadta ezt, szerinte ennek a fordítottja igaz. Az esti tüntetés előtt Varga Judit újabb Facebook-poszttal jelentkezett, ebben tovább ekézte volt férjét.

A kormány részéről egyedül a kormányszóvivő, Gulyás Gergely reagált az esetre, ő az egész Magyar-ügyet kipukkant lufinak nevezte. A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István is Magyar Péter erőszakosságát kommentálta csak, Rogán Antalék esetleges szerepét az egyik legnagyobb korrupciós ügyben nem. Reagált a hangfelvétel egy részére a Központi Nyomozó Főügyészség is. A felvételen elhangzik, hogy azért nem lehetett a Völner-Schadl ügy minden vádlottját kimenteni, mert Polt Péter legfőbb ügyész nem uralja az ügyészséget. Az ügyészség által kiadott közlemény szerint ez a mondat igaz. „A legfőbb ügyész vezeti és irányítja Magyarország Ügyészségét, ahol a törvények uralma érvényesül.” Hozzátették azt is, hogy megvizsgálják, elemzik és értékelni fogják mindazt, ami Magyar Péter reggeli kihallgatásán elhangzott.

Darabokra tört és összeomlott az egyik híd az amerikai Baltimore-ban, miután nekiütközött egy konténereket szállító teherhajó. A mentők még hat embert keresnek, ők mind olyan munkások voltak, akik épp a hídon kátyúztak. Olyan eltűntről szerencsére nem tudni, aki valamilyen járművön lett volna, amikor a híd leszakadt, pedig a balesetben több autó és egy traktor is a vízbe esett. A Francis Scott Key híd egy autópálya része volt, ami a baltimore-i kikötő egy része fölött haladt. A hatóságok még vizsgálják, hogy mi okozta a balesetet. (cnn.com)

Az amerikai Florida államban megtiltották a 14 évesnél fiatalabbaknak a közösségi média használatát. A kormányzó által ma aláírt törvény szerint a 14 és 16 év közöttiek is csak szülői hozzájárulással léphetnek be az Instagramra és a többi közösségi oldalra. Ez a szabályozás egyébként már egy enyhébb változat, eredetileg a teljes tiltás a 16 évnél fiatalabbakra vonatkozott volna. A törvény elvileg jövő év elején lép majd életbe, addig meg fogják vizsgálni, hogy van-e mód a gyakorlatban is bevezetni a tiltást, és hogy nem ütközik-e a jogszabály az alkotmányba. Ha tényleg életbe lép, ez lesz az eddigi legszigorúbb szabályozás Amerikában a közösségi oldalak használatával kapcsolatban. (MTI)

Két hónap után, az otthonától több mint ötven kilométerre került elő egy ózdi cica. A fekete-fehér ex-kandúrra Egerben figyelt fel egy járókelő. A cica kétségbeesetten nyávogott és sérült is volt. A megtaláló értesítette a helyi állatmentőket, akik orvoshoz vitték a macskát, és a chipje alapján megtalálták a döbbent gazdit is. Kiderült, hogy a cica, a hét éves Cirmi még január végén tűnt el. Sokáig keresték, majd feladták a reményt, hogy a macska hazatérhet.  Az nem világos, hogy milyen módon került Cirmi Egerbe, de az biztos, hogy nem gyalog tette meg a nagy utat. De még ezzel sem ő a legmesszebbre elkóborolt macska. Pár éve Hollandiában került elő egy cica, aki Tamásiban tűnt el. Cirmi gazdája most arra figyelmeztet, hogy épp az ilyen esetek miatt lenne fontos, hogy minden házikedvencbe bekerüljön egy azonosító chip. (heol.hu)

Cirmi hazatért. Forrás: Facebook

Kiemelt kép: tüntetők vonulnak a Legfőbb Ügyészség elől a Kossuth tér felé. Fotó: olvasónk

 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!