Magyar fényképész nyerte az egyik legizgalmasabb fotóversenyt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Minden évben megrendezik a Close up Photographer of the Year nevű versenyt, ahol a makró- és a mikrófotózás művelői mérettetik meg magukat. A verseny minden évben egy kihívást is elindít, ennek a témája idén a víz volt – tehát bármilyen fotót el lehetett küldeni, aminek köze volt a vízhez.

A felhívásra rengeteg kép érkezett, a fotókon voltak többek között hínárban úszó csikóhalak, szárnyaikat szárító bogarak és esőcseppel díszített virágok is.

A kihívást a Csillagok között című fotó nyerte, amit Litauszki Tibor magyar fotós készített. A felvételen egy alulról megvilágított gőte látható a vízben, aki épp a békapetékből álló vacsoráját eszegeti. Tavaly ősszel egyébként ugyanezzel a fotóval a Nature Conservancy versenyét is megnyerte.

Litauszki Tibor / Cupoty / Facebook

A fotós Németországban él, ahol sok tiszta és lassú folyású patak van: ezek kiváló élőhelyet biztosítanak az alpesi gőtéknek. Litauszki a pályázatában azt írta, évek óta figyelemmel kíséri az életüket, és így volt ez tavaly is. „Néhány nappal azután, hogy a békák lerakják petéiket, alkonyatkor megjelennek a gőték, és egész éjjel az ivadékból lakmároznak. Ezt a pillanatot akartam megörökíteni a víz alatt.”

A közelik versenyén a második helyen egy brit fotós, Ian Gilmour végzett a jégbe zárt virágokat ábrázoló képével:

Cupoty / Facebook

A harmadik helyezést a francia Sebastien Blomme szerezte meg egy szitakötőről készült képpel:

Cupoty / Facebook

Források: CUPOTY, Litauszki Tibor / Facebook 

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.