Ma minden a rég nem látott mennyiségű hóról szólt 

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hiába mondja több meteorológus, hogy nincs itt semmi látnivaló, csupán havazik, valljuk be: a klímaváltozás miatt elég ritkán esik már nálunk ennyi hó, mint amennyire ma ébredtünk az ország több területén. És ilyenkor mi történik? Nézzük, hogy mennyire szép, de elfelejtjük, hogyan is kell benne közlekedni. 

Hogy a pozitívval indítsunk: Kékestetőn 24 centiméteres a hó vastagsága, a napokban pedig akár a 30 centit is elérheti a Dunántúli-középhegységben és a Bakonyban. Aki budapesti és roppanós hóra vágyik, az pedig a Normafánál még a napokban minden bizonnyal megtalálja. 

És akkor itt van az, ami nem annyira szép: az Országos Katasztrófavédelem vezetni tanítja a magyar autósokat Facebook-posztjában, mert rengeteg árokba csúszott jármű mentéséhez hívták őket.

Kidőlt fák is akadályozták a közlekedést, amit már tényleg nem lehet az autósok számlájára írni. Szerdán százhatvanöt, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz ilyen esethez riasztották az egységeket.

Budapest, Árpád fejedelem útja. Fotó: Kispolgár

Nemcsak az utakat, de a vasútvonalakat is érintette a havazás. A MÁV-nál amúgy is rendszeresen csuklanak, nyilván ma a szokásosnál is többet emlegették őket. Felsővezeték-hiba, kidőlt fák, váltóhiba a leggyakoribb okok a késések és kimaradások között. Sajnos a pótlóbuszok sem jelentettek sok helyen megoldást, mert (dobpergés) azok is elakadtak.

Hogy maradjunk a tömegközlekedésnél, a BKK-nak is akadt ma dolga bőségesen, buszok, villamosok maradtak ki, jártak terelve vagy állt le teljesen a közlekedésük. A H8-as HÉV-nél pedig fa dőlt a sínekre Kerepes és Mogyoród között. Érdemes lesz tehát a napokban a BKK Info oldalát is figyelni indulás előtt.

Mostanra sajnos már a ropogós fehérség helyett latyakban úszunk a fővárosban, így az FKF munkagépeinek is folyamatosan akad dolga, hogy ne csússzanak el a gyalogosok, sem az autósok.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.