Leállt egy sor közösségi oldal, dinók táncoltak Kaliforniában – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Legyenek türelmesebbek a diákok! Lényegében így reagált az Oktatási Hivatal arra, hogy kudarcba fulladt az idei országos digitális kompetenciamérés első napja. Hétfőn rengeteg diák maradt hoppon, ugyanis a teszt vagy lefagyott, vagy nem működött, mert nem töltődtek be a feladatok. Ami a pótlást illeti, az OH honlapján közzétették: az intézményvezetők dönthetnek arról, hogy a tanulók megismétlik-e a mérést. Kedden reggel pedig levelet küldött a hivatal az iskoláknak, hogy figyelmeztessék a diákokat: ha nem töltődik be egy ábra, és csak pörög a homokóra, akkor ne nyomkodják a frissítés gombot, mert az nagyon megterheli a rendszert. A keddi mérések egyébként problémamentesen zajlottak. (hvg.hu)

Kedden délután mindenkit kidobott a Facebook és a Messenger, de nem működött rendesen az Instagram sem. A közösségi oldalak arra kérték a felhasználókat, hogy változtassanak jelszót, de hiába, akkor sem sikerült a belépés. A hiba nem csak Magyarországon, hanem az egész világon érzékelhető volt. A Facebooknak legutóbb 2021-ben volt hasonló méretű leállása, azt több óráig tartott orvosolni. Akkor az volt a probléma, hogy egy konfigurációs hiba miatt a Facebook szerverei nem tudnak kapcsolódni az internethez. Estére fokozatosan helyreállt a rendszer. (Telex)

GIPHY

Sulyok Tamás aláírta a parlament Svédország NATO-csatlakozásáról hozott döntését – jelentette be a Sándor-palota, aminek a honlapján ma le is cserélték Novák Katalin arcát Sulyokéra. Az új államfő kedden lépett hivatalba, így ez az első elnöki döntése. A napokban többször is előkerült a sajtóban Sulyok neve, ugyanis úgy fest, nem állja meg a helyét az, amit korábban az édesapjáról nyilatkozott. Sulyok azt mondta, kommunista bosszú miatt ügyvéd édesapját 1946-ban halálra ítélték. Történészek azonban kiderítették, hogy az új államfő apját soha, senki nem ítélte halálra, bujkálnia pedig azért kellett, mert szerepet vállalt egy hazai náci pártban. Sulyok a történészek állításaira egyelőre nem reagált. (Sándor-palota, hvg360)

1273 ember öltözött dinójelmezbe Kaliforniában vasárnap egy világrekordkísérlethez. A Legolandben tartott táncos bulit azért szervezték meg, mert a hónap végén megnyílik az új, tematikus dinós park, ami saját bevallása szerint minden dinoszauruszrajongó kedvenc helye lesz, kortól függetlenül. A korábbi „a legtöbb dinoszaurusznak öltözött ember egy helyen” nevű rekordot 2023-ban állították fel Saskatchewanban. A kaliforniai menetet egy legós T-Rex jelmezbe öltözött férfi vezette, a muzsikát pedig a Legoland saját fúvószenekara szolgáltatta. Volt nagy dínom-dánom! (UPI)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.