Kutya meleg és kutyaszorítóból szabadult kutya – híradó kedden

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Annyira meleg lesz a hét második fele, hogy szerdától szombatig a legmagasabb fokú hőségriasztást adták ki az országra. Ezt akkor szokták kiadni, amikor az előrejelzés szerint akkora hőség várható, ami már egy egészséges szervezetű embernek is megterhelő. Ezért azt kéri az országos tisztifőorvos, hogy igyunk sok folyadékot, a déli órákban kerüljük a napot, használjunk napvédő krémet, és viseljünk sapkát vagy kalapot, hogy ne kapjunk napszúrást. Az előrejelzés szerint szerdától szombatig 36-38 fokos hőség lehet nappal, és még éjjel sem megy 20 fok alá a hőmérséklet. (idokep.hu)

Olvad. kép: Pixabay

Kreatív gondolkodásban nem éri el a fejlett országok átlagát a 15 éves magyar diákok teljesítménye. Mindez abból a nemzetközi felmérésből (PISA-teszt) derült ki, ami először mérte a tanulók kreativitását. Az is kiderült ebből a tesztből, hogy Magyarországon a legnagyobb a különbség a jó és a hátrányos helyzetű iskolák tanulói közt. Ugyancsak nálunk volt a legnagyobb különbség a kreativitást mérő teszteken a gimnáziumi és a szakképzésben tanuló diákok között. A felmérés alapján egyébként Szingapúrban élnek a legkreatívabb diákok, míg a legrosszabb eredményt az albán iskolások érték el ezen a teszten. (hvg.hu)

Donald Trump jelmondatára emlékeztet a hamarosan kezdődő magyar uniós elnökség szlogenje. Július elsején fél évre Magyarország veszi át az Európai Unió elnökségét. Ennek programját ma mutatták be, ebben hét témakört emelt ki a magyar kormány. Ezek közt szerepel a migráció visszaszorítása, az EU gazdasági versenyképessége, a mezőgazdaság helyzetének javítása és a népességfogyás kezelése. A féléves elnökség szlogenje: Tegyük Európát újra naggyá. Ez pedig nagyon hasonlít arra, amivel Donald Trump korábbi amerikai elnök kampányolt. Az ő jelmondata ez volt: Tegyük Amerikát újra naggyá. (telex.hu)

Donald Trump a jellegzetes szlogennel a sapiján. kép: Wikipedia

Hamarosan kiderül, hogy Magyar Péter európai parlamenti képviselő lesz-e, vagy sem. Ez azért érdekes kérdés, mert a Tisza Párt listavezetője úgy kampányolta végig az EP-választást, hogy nem akart Brüsszelbe menni. Magyar végül tegnap reggel a Facebookon megkérdezte követőit, hogy szerintük menjen-e vagy maradjon. A facebookos szavazáson elsöprő többségben voltak azok, aki arra szavaztak, hogy Magyar Péter mégis EP-képviselő legyen. A végleges döntést ma este nyolc óra körül jelenti be a Tisza Párt alelnöke. Közben az is kiderült, hogy az EP-választáson egy képviselői helyet szerző Mi Hazánk listavezetője, Toroczkai László lemond a brüsszeli helyéről, így a pártot a listán második helyen szereplő Dr. Borvendég Zsuzsanna képviseli majd az európai parlamentben. (Facebook)

Nemcsak az internetes mémek készítői, hanem a legnagyobb német sportlap, a Kicker is felfedezte magának a magyar labdarúgó-válogatott csatárát, Ádám Martint. A 191 centis és 90 kilós, bozontos szakállú focista azért lett közönségkedvenc, mert az alkata alapján sokan nem is nézték volna focistának. A Kicker szerint is inkább utcai harcosnak vagy rögbijátékosnak néz ki,  és nem véletlen, hogy vikingnek nevezik a rajongói. Ádám Martint megkérdezték, mit gondol azokról a kommentekről, amik a testalkatán viccelődnek. A csatár elmondta, hogy jókat szokott mulatni ezeken, és inkább arra koncentrál, hogy jól teljesítsen az Eb-n. A magyar válogatott legközelebb szerdán, a házigazda németek ellen lép pályára. (kicker.de)

Szereted a focit? Vagy nem érdekel? Minket érdekel a véleményed. Töltsd ki kérdőívünket, és nyerj!

Ádám Martin. Kép: X

Egy roncsautó kerekébe szorult kiskutyát mentettek ki a zalaegerszegi tűzoltóság munkatársai. Bundás, a keverék kölyökkutya szorult helyzetét a gazdái nem tudták megoldani, ezért kérték a szakemberek segítségét. A kutyust végül „kéziszerszámok és egy kis szappan segítségével” szabadították ki. A mentésről és az ismét szabad Bundásról további képeket az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán találsz.

Bundás szorult helyzetben. Facebook/BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.