Kólában is fürdették a kátrányba ragadt sünit

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Friss, még olvadt bitumenbe ragadt sünt mentettek meg útépítő munkások Fejér megyében. A fiatal állatra rengeteg kátrány ragadt, ezt pedig sima vízzel nem lehetett eltávolítani róla. A halmozottan kátrányos helyzetű sünit gyorsan elszállították a Sóstó Vadvédelmi központba, ahol mindent bevetettek azért, hogy a bitumen lekerüljön az állatról.

Ilyen volt… Facebook/Sóstó Vadvédelmi Központ

Az állatvédők próbálkoztak növényi olajokkal, szódabikarbónás fürdővel, sőt, még kólában is megfürdették a pórul járt sünit. Végül hosszas tisztogatás után sikerült tisztára mosni az állatot, aki most már lábadozik és hamarosan szabadon is engedhető. Az állatvédők a Kátrányka nevet adták a süninek.

Ilyen lett, Kátrányka megmenekült. Facebook/ Sóstó Vadvédelmi Központ

A Magyar Közút (MK) munkatársai rendszeresen mentenek állatokat az utak mentén. Két éve egy tenyérnyi, mindössze 930 grammos kiskutyát találtak az út mentén, akit MK-nak, azaz Emkának neveztek el. Tavaly egy tacskókölyköt mentettek meg. A kutyusokat sajnos valószínűleg kidobták, maguktól ugyanis nem keveredhettek volna ennyire messzire a lakott területtől. A mentett kutyák mindegyike gazdihoz került. (Facebook)

Emká már jó kezekben, itt nem sokkal a megmentése után. Facebook/ Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."