Kihallgatta Varga Juditot az ügyészség

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Folytatja a nyomozást az ügyészség Magyar Péter állításai miatt. A volt igazságügyi miniszter ex-férje kedden bemutatott egy hangfelvételt, amin Varga Judittal beszélgetnek. Ebben elhangzott például az, hogy Rogán Antalék – ő a kormányzati propagandáért és a titkosszolgálatokért is felelős miniszter– belenyúlhattak az egyik most zajló korrupciós ügy, a Völner-Schadl ügy nyomozati anyagaiba. Az ügyről ebben a cikkben írtunk részletesebben. Felmerült az is, hogy előre figyelmeztethették a gyanúsítottakat, hogy nyomoznak ellenük. Az ügyészség ennek kapcsán szerdán tanúként meghallgatta a volt miniszter Varga Juditot is.

Frücht Pál főügyész ma azt mondta, hogy szerinte lehetetlen belenyúlni az aktákba, már csak azért is, mert nem egy helyen vannak ezek az iratok, és amúgy is mindennek nyoma maradna. Azt nem tudta kizárni viszont, hogy az ügyészség valamelyik munkatársa esetleg figyelmeztette volna a gyanúsítottakat. Elmondta, hogy más ügyben indult már eljárás ügyész kolléga ellen. Frücht Pál arról is beszélt, hogy az ügyészség pontosan tudta azt is, hogy a nyomozati anyagban a Tóni név Rogán Antalt takarja, de hozzátette, hogy nem találtak vele kapcsolatban olyan nyomot, ami bűncselekményre utalna.

Magyar Péter reagált az ügyészség bejelentésére. Szerinte nem véletlen, hogy tegnapra időzítették a bulvár-interjút is Varga Judittal. Ebben kizárólag a magánéletéről beszéltek, de nem esett szó sem az ügyészségi meghallgatásról, sem pedig mindarról, ami a nyilvánosságra hozott hangfelvételen elhangzott.

kiemelt kép: Facebook/Varga Judit

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.