Kidobták Magyar Pétert egy bulihelyről, Orbán Viktor házasodó fotelekről beszélt – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Kemény mondatokkal indította a pénteket Orbán Viktor a Kossuth rádiónak adott interjújában. A miniszterelnök többek között arról beszélt, hogy Soros György migránsokat telepítene Európába és ezt a programját hajtja végre az unió. Soros György egy amerikai-magyar üzletember, aki rengeteg jótékony ügyet támogat a vagyonával. Orbán Viktor is Soros-ösztöndíjjal tanult egyetemen fiatalkorában. Az utóbbi években azonban a miniszterelnök Sorost az ördögként mutatja be a vele ellentétes nézetei miatt. Orbán úgy fogalmazott: „Lakosságcsere zajlik Európában. Fehér ember fogy, keresztény, hagyományos, európai ember fogy, és az itt született migránsok száma erősen nő.” A kirekesztő kijelentései itt nem értek véget, a genderkérdéssel kapcsolatban azt mondta: „Lassan már a fotelt, amin ülök, azt is el lehet venni férjül vagy feleségül, nem tudom, az állatok mikor kerülnek sorra, ennek az őrületnek itt nincsen vége.” Végül azt is hozzátette, szerinte a nyugat azzal, hogy Ukrajnát támogatja az oroszok ellen, háborúba akarja sodorni Európát. (HVG)

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

88 éves korában meghalt a legendás színész, Donald Sutherland. Az Emmy- és Golden Globe-díjas kanadai színész alakította Snow elnököt Az éhezők viadala-filmekben. Az ismertséget két háborús film, A piszkos tizenkettő és a Kelly hősei hozta meg neki. De sokan szerették a Büszkeség és balítélet filmes feldolgozásában is, amiben Mr. Bennetet játszotta. Fia szintén színész, Kiefer Sutherland, aki a 24 és A kijelölt túlélő sorozatokból ismert. (CNN)

“Minden hetedik gyermek mentális problémával küszködik. Ennek az iszonyatos mentális járványnak beláthatatlan következményei lesznek” – hangzott el a Bethesda Gyermekkórház új gyermek-pszichoterápiás központjának átadásán. Sajnos a pszichoterápiára Magyarországon kevést pénzt szán a kormány, és még a magánellátásban is több hónapos várólisták vannak. Az új intézmény az ország minden pontjáról fogad majd gyerekeket, de már itt is legalább két hónapot kell várni az első állapotfelmérésre. (HVG)

A kormánymédia szerint kidobták Magyar Pétert, a TISZA párt alapítóját egy szórakozóhelyről tegnap este. Állítják: sokat ivott, agresszívan viselkedett és nőket zaklatott. A politikus ezzel szemben azt állítja, hogy egy férfi provokálta, aki már máskor is belekötött, erről pedig videós bizonyítékai is vannak. A rendőrség nyomoz az ügyben. (HVG)

Szombaton lesz a Múzeumok éjszakája. Ehhez már egy app is készült (EVENT@HAND MUZEJ), amiben könnyen lehet böngészni a programok között. Ennek alkalmából a BKK éjszaka múzeumbuszokat indít, amiken a rendezvényre vett karszalaggal ingyen lehet utazni. Ezeket a karszalagokat a BKK-nál is meg lehet venni a pénztáraikban. A felnőtt karszalag 3000 Ft, a gyermek karszalag (6-18 éves korig) 1500 Ft. (MTI/Kispolgár)

Forrás: Imdb
Forrás: Imdb

Brutál élethűre sikerült a Stranger Things sztárjának, Millie Bobby Brownnak a viaszszobra a londoni Madame Tussauds-ban. A tárlaton a netflixes Enola Holmes karakterébe öltöztették, a hasonlóság pedig elképesztő. A fiatal színésznő egyébként múlt hónapban ment férjhez Jon Bon Jovi fiához, Jake Bongiovihoz. Millie-t és viaszhasonmását ide kattintva tudjátok megnézni.

A Belügyminisztérium vasárnapig több megyében meghosszabbította a hajléktalanok védelmében elrendelt vörös kódot a nagy meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy minden szociális intézménynek be kell fogadnia a hajléktalan vagy bajba jutott embereket. A másodfokú hőségriasztást is meghosszabbították vasárnapig, mert nem nagyon várható lehűlés. Kánikula-túlélő tippjeinket ide kattintva olvashatjátok. (24.hu)

(Kiemelt kép: Magyar Péter /Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elstartolt az éjjel-nappal látható közérzeti kiállítás, az ARC

Mi a család? És kik vannak benne? Erről a kérdésről gondolkodtak az idei pályázók.

A gyerekek védelméért állt ki a fővárosi Radnóti Miklós Színház

És szolidaritást vállalnak azokkal a szervezetekkel, akiknek a munkáját ellehetetlenítették.