Ki a szöszt érdekel a foci? Kutatás!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma kezdődik a labdarúgó-Európa-bajnokság. És a magyarok élnek-halnak a fociért. Pontosabban… az állam elképesztő pénzeket öl a fociba, és minden erejével igyekszik népszerűvé tenni. A sport támogatására körülbelül annyi pénzt szán a kormány egy évben, mint az összes általános iskolára tanárral, épülettel, fűtéssel, tankönyvvel együtt. Ennek majdnem fele megy focira.

Ezt elvileg azért csinálják, mert a magyarok imádják a labdarúgást. Illetve hogy a sportolók példája nyomán egészségesebbek legyenek az emberek. A kormány bírálói viszont inkább abban látják ennek az okát, hogy Orbán Viktor szereti a focit. Tény, hogy az egyik legfőbb pénznyelő a miniszterelnök falujának csapata, a Felcsút SC.

De vajon mi lesz, amikor ti jöttök? Arra vagyunk kíváncsiak, titeket megérintett-e a fociláz. Követitek a magyar csapatokat? Drukkoltok valamelyiknek? A magyar válogatottat, a nemzetközi bajnokságokat figyelitek? Ismeritek a focistákat?

Ne feledd, nincs rossz válasz. A véleményedre vagyunk kíváncsiak, és nem osztályozzuk. Ha lelkes drukker vagy, válaszd azt, ha a vb-döntő is hidegen hagy, ne szégyelld. Mi csak tudni szeretnénk, mennyire számít a felnövő magyaroknak a foci. Hiszen ezen is múlik, érdemes-e rá további százmilliárdokat költeni.

Ismét lesz egy Minecraft-fáklyánk, amit egy hét múlva kisorsolunk a válaszolók között. Igyekszünk majd más ajándékokat is beszerezni!

(Ha eddig nem tetted, töltsd ki az adatokat a menüben, vagy bármelyik kérdésnél a gombra kattintva. Utána a cikket megnyitva válaszolhatsz. Adataidat senkinek sem mutatjuk meg, és mi sem fogjuk látni a nevedet.)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.