Kerüli a meleg párok megáldását a magyar katolikus egyház

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ferenc pápa nemrégiben aláírt egy dokumentumot, amely kimondja, hogy melegek és transzneműek is megkeresztelkedhetnek. Azt is lehetővé tette, hogy meleg párokat megáldjanak a katolikus papok.

A magyarországi egyház vezetése, a magyar katolikus Püspöki Konferencia is kiadta a saját közleményét a témában. Ebben leszögezik, hogy „egyénenként” minden embert meg lehet áldani, de „közös áldást” meleg párok nem kaphatnak.

Ez egyébként nemcsak meleg párokra vonatkozik, hanem például olyanokra is, akik házasság nélkül élnek együtt, vagy csak polgári esküvőjük volt, egyházi nem.

Az idei népszámlálás adatai azt mutatják, hogy amúgy se nagyon tülekednek az emberek áldásért, szóval nagy jelentősége nincs a dolognak. Jelenleg a 9 milliós lakosságból 2,6 millióan vallják magukat katolikusnak. Rendszeresen templomba jóval kevesebben, néhány százezren járnak. Valószínű, hogy a magyar melegek nagy többsége meglesz valahogy áldás nélkül is.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.