Kedves Nézőpont Intézet!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Köszönjük megkeresésüket, egyben reméljük, hogy kutatásuk a teljes magyar médiafinanszírozásról képet ad majd a nagyközönségnek. Annyi érdekes kérdés van!

A Kispolgár Nonprofit Kft. bizony kapott külföldi támogatást, mégpedig az amerikai Action for Democracytól. A támogatás érdemben hozzájárult, hogy elindíthattuk a szabad Magyarország első közéleti gyerekújságját, amely már hat hónapja tájékoztatja a 10-14 éveseket a hazai, európai és globális hírekről, kultúráról, gazdaságról és olyan társadalmi kérdésekről, amelyeket itthon sajnos le szoktak fóliázni. Plusz pandák és ufók!

Költségvetésünknek fennmaradó részét az olvasóink családjától, támogatóinktól, lelkes civilektől kapott adományok fedezik, amit ezúton is köszönünk.

A szöveges feladat megoldása a következő. A Kispolgár amerikai támogatásából Orbán Ráhel vehetne egy szimatszatyrot, de kettőt már nem. Mészáros Lőrinc jachtját – amit bemutattunk a gyerekeknek – ebből félig sem lehetne megtankolni. Az MTVA – amelynek sajátos működéséről szintén írtunk – ebből a pénzből egy óráig működhetne, de két óra már nem jönne ki belőle. A közmédiát egyébként az Origóval együtt éppen pereljük otromba rágalmaik miatt, ami várhatóan tovább segíti majd küldetésünket.

Mint látható, ezúttal igazán jó helyre került a pénz, és valóban a közjót szolgálja. Első évünk után már jó eséllyel pályázunk majd további támogatásokra mind magyar, mind külföldi szervezeteknél.

További jó munkát kívánunk!
Kispolgár

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Előző cikk
Következő cikk

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.