Kartonból készültek az olimpikonok ágyai

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Mivel szinte minden emberi fogyasztás, utazás, tömegrendezvény károsítja a bolygót, és különböző nagy szervezetek, mint az Európai Unió is erre rendszeresen felhívja a figyelmet, minden idők legzöldebb olimpiáját ígérte Párizs.

Ennek jegyében különböző intézkedéseket hoztak. Például: alig építettek új létesítményeket a versenyeknek (vagyis az építési munkálatok nem bocsátottak ki káros gázokat), és megújuló természetes energiát akarnak használni a játékokon (ilyen a víz, a nap vagy szélenergia). Emellett a hulladékokat újrahasznosítják vagy komposztálják (a talajnak tápanyagot csinálnak belőle), a közlekedést pedig zöldítik.

És még valami: az olimpiai faluban, ahol a játékosok élnek majd a versenyek alatt, kartonból vannak az ágyak. Ezeket már a covid miatt 2021-re halasztott tokiói olimpián is használták, sok darabot Japánból szállítottak Párizsba. Az ágyak könnyen szállíthatók és strapabíróak. Ezt többen letesztelték, Szilágyi Áron tesztelését ide kattintva nézhetitek meg. De a brit Rhys McClenaghan tornász és Tom Daley toronyugró is kipróbálta, azt meg ebben a videóban lehet csekkolni:

Az ágyak újrahasznosíthatóak, a matracokat pedig a játékok után elajándékozzák jótékony célra. (24.hu/ Kispolgár)

(Kiemelt kép forrása: Youtube)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.