Karácsony Gergely az új főpolgármester, hőség miatt maradnak el műtétek – híradó

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Főpolgármester marad Karácsony Gergely az összes szavazat újraszámolása után. Ellenfele, Vitézy Dávid már gratulált is neki a győzelemhez. Az újraszámolás után Karácsony összesen 293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy. (24.hu)

Hőség miatt álltak le a műtétek több budapesti kórházban. Kedd óta nem műtenek az Uzsokiban, a Szent János Centrumkórházban pedig a traumatológián szünetelnek a műtétek. A traumatológia baleseti sebészetet jelent, vagyis itt sürgős eseteket látnak el. Mindkét helyen elromlott a klíma, így az Uzsoki műtőiben 41 fok, a Szent János traumatológiáján 38 fok lett. Ez a két kórház látta el a budapesti baleseti sérülések negyven százalékát, most ennyivel több beteg hárul a még működő másik három traumatológiai központra. (Népszava)

Forrás: Orbán Viktor Facebook
Forrás: Orbán Viktor Facebook

„Tárgyalás Trump elnök úrral a békéről. A nap jó híre: ő meg fogja oldani!” – ezt írta Orbán Viktor Facebook-oldalán, miután tárgyalt Donald Trump egykori amerikai elnökkel, a mostani republikánus párti jelölttel. Orbán azt mondta, szerinte Trump meg tudná győzni Putyint arról, hogy vessen véget az orosz-ukrán háborúnak. Orbán az elmúlt években többször is felkereste Trumpot a birtokán, legutóbb idén márciusban a lányával, Flórával járt a volt elnöknél. Orbán most a NATO-csúcs miatt van Amerikában. (HVG)

Ideiglenesen bezárják a debreceni repülőteret. Legalább egy hétig kell javítaniuk egy hibát, amit az egyik futópályán találtak egy rutinellenőrzéskor. Az oda érkező és onnan induló járatokat erre az időre átütemezik. Így arra kérnek mindenkit, aki a debreceni repteret használta volna, ellenőrizze, honnan megy, illetve, hova érkezik a gépe. (444)

A jelenlegi elnök, Joe Biden. Elvert Barnes / Wikipedia
A jelenlegi elnök, Joe Biden. Elvert Barnes / Wikipedia

Összekeverte Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az orosz Vlagyimir Putyinnal Joe Biden a NATO-csúcs egyik sajtótájékoztatóján. Zelenszkijt Putyin elnök úrként konferálta fel a jelenlegi elnök és demokrata jelölt. Ezután még egyet bakizott: ellenfelét, a republikánus Donald Trumpot az alelnökének nevezte. Ezen a poszton jelenleg Kamala Harris van. A 81 éves Joe Biden elnöknek nagyon sok ilyen bakija volt az utóbbi időben, ezért több demokrata képviselő is felszólította, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. Biden eddig ezt nem tette meg.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Kutyákat mentettek forró autóból a rendőrök Budapesten. Kint 37 fok volt, ami azt jelenti, a bezárt autóban még több lehetett. A rendőrök betörték az autó ablakát, majd, ahogy írták, rögtönzött hűtőfürdőbe tették az állatokat, akik így megúszták a hőgutát. Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök előállítottak és az ügyben állatkínzás miatt büntetőeljárás indult ellene. (Facebook)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.