Kamala Harris hivatalosan is elnökjelölt

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Pénteken jelentette be az Egyesült Államok Demokrata Pártja, hogy valóban Kamala Harrist, a jelenlegi alelnököt indítják a novemberi elnökválasztáson. Ez lényegében már eldőlt korábban, csak nem volt még hivatalos.

Kamala Harrist ebben a cikkben mutattuk be részletesen. Ha sikerül legyőznie a Republikánus Párt jelöltjét, Donald Trump volt elnököt, akkor ő lesz az USA első női elnöke.

Pénz és remény

Harris még nem nevezte meg, ki lesz az alelnökjelöltje, de valószínűleg hamarosan bejelenti. Az amerikai választásokon az elnökjelöltek általában olyan partnert választanak, aki újabb választói csoportokat tud megnyerni. Így lehet, hogy a színesbőrű, indiai-jamaicai származású női jelölt egy fehér férfit választ maga mellé.

A Demokrata Párt eredetileg a jelenlegi elnököt, Joe Bident indította volna újra. Ám a 81 éves Biden visszalépett, miután rengeteget bakizott és rosszul szerepelt a Trump elleni vitán. Harris jelöltsége új reményeket adott a demokratáknak, és csak júliusban 310 millió dollárt (113 milliárd forintot) gyűjtött a választási kampányára. Ez csaknem a duplája annak, amit Trump szedett össze. (CNN)

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.