Kakamúzeum nyílt Arizonában

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vajon mekkorát kakilt egy T-rex? Mit vacsorázhatott egy kardfogú tigris? A megkövesedett kaka választ adhat ezekre az égető kérdésekre. És bár elsőre egészen undinak tűnik mindez, az emberek általában lenyűgözve és nagy érdeklődéssel csodálják az ősi állatok kakiját. Ez adta az ötletet a világ első kakamúzeumához.

Facebook/Poozeum

Az angol kaki (poo) szóból alkotott Poozeum az amerikai Arizona államban nyílt. A tulajdonos George Fradsen 18 éves volt, amikor először látott koprolitot, azaz megkövült ürüléket egy ásványboltban. „Egyszerre volt nagyon vicces és lenyűgöző. Hamar rájöttem, hogy ezek a kis megkövült időkapszulák nagyon szépen megmutatják, mit evett, hol élt és hogyan viselkedett egy állat valamikor a történelem hajnalán.”

Facebook/Poozeum

Mr. Fradsen gyűjteménye azóta 8000 darab koprolitból áll. Eleinte csak kutatási célból tett ki fotókat róluk a netre, aztán egyre nagyobb lett az érdeklődés a gyűjteménye iránt. Végül eladta a házát, Arizonába költözött, és megnyitotta a múzeumot.

A kiállítás legnagyobb darabja egy húsevő állat, valószínűleg egy Tyrannosaurus rex kakája. A maradvány mérete lenyűgöző, 67,5 centi hosszú és 15,7 centi széles. A kiállított koprolitok közt van olyan, amiben más állatok maradványai, például fogak és csontok vannak, és olyan is, aminek harapásnyomok láthatók a felületén. (cnn.com)

Kiemelt kép: Facebook/Poozeum

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.