Jó reggelt, viszlát, 2023!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Itt az év utolsó napja! Szilveszter névnapja van. Igen, ez egy név is, bár nem sokan viselik. De van olyan ember, aki az egész decemberi ünnepkört cipeli a nevében, mert Karácsony Gergely Szilveszternek hívják. Ő egyébként Budapest főpolgármestere, holott a Szilveszter nem városi, hanem erdei embert jelent.

Hogy marad-e Budapest élén, az jövőre kiderül, mert önkormányzati választás lesz 2024-ben. De erről majd írunk eleget.

A fogadalmak és a bulik napja ez. Mindkettőről írunk ma: a betartható ígéretekről és az épeszű mulatásról is. Meg az ilyenkor előkerülő babonákról!

Itt adjuk át a mentők üzenetét: vigyázz a röppentyűkkel és a petárdákkal! Legjobb, ha nem nyúlsz hozzájuk. A petárda egy bomba, csak sokkal megbízhatatlanabb, és nem tudhatod, mikor robban fel a kezedben. Minden évben súlyos, maradandó sérüléseket okoznak. Tény, hogy az ünneplésnek szinte kötelező tartozékai, de inkább hagyd másra. A röppentyű a rakéta szép magyar neve volt, de már csak a tűzijátékra használják, ha egyáltalán. Pedig igazán leírhatnánk, hogy elindult a NASA holdröppentyűje!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."