Jó reggelt, Ukrajna!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Hűvösebb, szeles napunk lesz, de eső nem várható. Közeleg a karácsony, és sajnos egyre valószínűbb, hogy nem lesz fehér. Erőt és egészséget a Valéroknak a mai névnapra!

Ma van továbbá az eszperantó ünnepe, a Zamenhof-nap. Az emberek időnként megelégelik a tohuvabohut. Vagyis az összevisszaságot, a káoszt. Ami abból ered, hogy nem értjük egymás nyelvét. Erre keresett megoldást Leyzer Zamenhof lengyel szemészorvos, amikor csaknem 150 éve megalkotott egy könnyen tanulható, egyszerű nyelvet: az eszperantót. Sokáig terjesztették lelkes hívei, az eszperantisták. Aztán végül mindenki szépen megtanult angolul, és rájöttünk, hogy nem ez a baj.

Az oroszok például nagyon is jól értik az ukránok nyelvét, mégis megtámadták őket. Ukrajna pedig élethalálharcot vív azért, hogy ne Oroszországhoz tartozzon, hanem Európához. Ez a hosszú út most megnyílt előttük, és erről írunk ma. És persze minden másról, ami fontos, hogy kicsit jobban eligazodj ebben a mai tohuvabohuban.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.