Jó reggelt, július!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Új hónap kezdődik, a kánikula kitart, de érkezik egy hidegfront is jégesőkkel meg zivatarokkal. Az Annamáriák és Tihamérok ünneplik névnapjukat. Boldogat nekik!

Érdekesség erről a napról, hogy 1847-ben ezen a napn adták ki az Egyesült Államok első postabélyegét, illetve 2013-ban ezen a napon lett Horvátország az Európai Unió tagja.

Egy olyan édességről írunk nektek, ami ma már nincs, de régen a magyar gyerekek imádták. Ez a négercsók. Ma már elképzelhetetlen, hogy így hívjanak egy csokit, a néger szót ugyanis már nem illik használni. És ez nem holmi érzékenység, ugyanis a feketék sokáig rabszolgaságban, majd alávetettségben, kevesebb jogokkal éltek, mint a fehérek.

Ezt hívjuk rasszizmusnak, ami egy csoport bőrszín vagy rasszjegyei alapján történő negatív megkülönböztetését (diszkriminációját) jelenti. A rassz szó a francia race kifejezés magyarosított alakja, és emberfajtát jelent.

Szóval nemcsak édességről, de egy kis töriről is lesz ma szó. És hogy miért lett pont a néger szitokszó.

Természetesen kisebb érdekességekkel és a megszokott hétköznapi híradóval is jövünk.

Szép napot kívánunk, vigyázzatok magatokra a nagy melegben!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Gombaházak a Holdon? A NASA szerint lehetséges

Nem lehet téglát szállítani a Holdra, valamiből viszont építkezni kell.

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."