Jó reggelt, jó szurkolást!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Igazán szép, meleg idő lesz, eső nem várható. Boldog névnapot kívánunk minden Vazulnak.

Ma kezdődik a foci-Eb, ahol az európai országok válogatottjai mérik össze a tudásukat. Hogy ez téged egyáltalán nem izgat? Minket viszont érdekel, hogy téged érdekel-e! Délután jön az új közvélemény-kutatásunk. Nagyon érdekes lesz látni, hogy a Kispolgár olvasói, a jövő nemzedék is annyira odavan-e a fociért, mint az idősebbek. És még nyerhetsz is.

Hogy mi az Európa-bajnokság, mennyi pénzről szól, és hogyan zajlik, azt is megírjuk részletesen. Mert ami sok embernek fontos, arról illik legalább nagyjából tudni, micsoda.

Szerencsére a bajnokságot Németországban tartják, így az ultrák tombolását is nekik kell kezelniük. Az ultrák azok a fociszurkolók, akiket annyira felizgat a csapatuk győzelme vagy veresége, hogy utána okvetlenül szét kell verniük a metrót. Vagy valamit. Különös, hogy sem a Forma-1 nézői, sem a tenisz közönsége nem ragadtatja magát ilyesmire. Sőt, még hegedűversenyek után sem kell kivezényelni a rohamrendőrséget.

A szurkolás furcsa egy szó egyébként. Állítólag abból ered, hogy az izgalomtól ragadós lesz a kéz. De akkor hívhatnák mézezésnek vagy szörpözésnek is. Talán akkor nem lennének ilyen idegesek a focidrukkerek sem, hanem meccs után szépen meginnának együtt egy mézes málnaszörpöt.

Este jövünk a hírekkel, mint minden hétköznap. És nyugi, nemcsak fociról szól innentől az újság. Jó mulatást mára!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.