Jó reggelt! Hess, szexizmus!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Fontos témáról írunk ma nektek, és ez nem más, mint a szexizmus. Pontosabban arról, hogy miért gáz, hogy a női sportolókat kis bugyikban versenyeztetik az olimpián. Vagy bárhol máshol.

Szóval a Nike új, olimpiai sportruházatának női vonala mondjuk ki, elég ergyára sikerült. Az ergya annyit jelent, rossz, gyenge. A nőknek szánt egyik dressz úgy lett szabva, hogy alig takar valamit a viselője testéből. Ezzel pedig amellett, hogy kényelmetlen helyzetbe hozza a viselőjét, azt erősíti, hogy sokan tárgyként tekintenek a női testre, aminek a szépsége az egyetlen értéke. Erről szól a mai vezető cikkünk.

És ha már ruházat: a kínai fiatalok csúnya szettekkel tiltakoznak a kizsigerelő, sürgető munkakultúra és a rossz főnökök ellen. Kész mozgalmat indítottak. Erről is olvashattok még a héten.

Ma a Bélák, Hellák, Egonok ünneplik névnapjukat, köszöntsétek fel őket. És az ergya idő ellenére is legyen szép napotok!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Jó reggelt!

Ma legózunk és örülünk a szabadnapnak!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.