Jó reggelt! Helyreigazítunk!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Egész kellemes időnk lesz délutánig, amikor aztán eleredhet az eső. Addig viszont nem kell a szobában ücsörögni!

Ami a névnapokat illeti… nos, sort kell kerítenünk a Kispolgár első helyreigazítására. Amikor egy újság olyat ír, ami nem igaz, akkor utána ezt helyre kell tennie. Ha valaki másról írt le téves információt, a sértett akár bíróságon is kikényszerítheti a helyreigazítást. Sőt pénzt is kérhet, ha súlyosan megrágalmazták. Szerencsére most erről nincs szó.

Valótlanul állítottuk tegnap, hogy Mátyás és Jázmin napja van. A valóság ezzel szemben az, hogy tegnap senkinek sem volt névnapja, Mátyás és Jázmin nap viszont ma lesz. Ugyanis 2024 szökőév, és ilyenkor a február 24-i névnapok a következő napra kerülnek át. És ez így folytatódik egészen a hónap végéig, 29-ig. Ugyanis a normál években február csak 28 napos.

A bötönetért elnézést kérünk. Szóval a hibáért, na. Legközelebb odafigyelünk.

Ma rendezünk egy kis repülőnapot itt: írunk a magyar Gripen vadászgépekről és a makettépítés szép hobbijáról is. De ajánlunk egy menzakiállítást és egy különös véletlenről is hírt adunk. Ne feledd: bármikor visszalapozhatsz az újságban, ha épp nem érdekel a legutóbbi cikk. Ez nem kötelező tananyag. Sőt, fontos lenne megszokni, hogy válogass abból, ami eléd kerül. Ez a menzán még várat magára, de az újságban te vagy az úr. A Tisztelt Olvasó!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.