Jó reggelt, földlakók!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Igazi szeszélyes, változékony áprilisi idővel kezdődik a hét. Hajnalban hideg lesz, de napközben is jól jöhet egy kabát. Néha eshet, a hegyekben akár még havazhat is. A Föld napját ünnepeljük ma, amit, lássuk be, szegény bolygónk meg is érdemel, mert nem bánunk vele valami jól. Szennyezzük a levegőjét és vizeit, pusztítjuk az erdeit, állatait. Az ilyen világnapok arra is jók lehetnek, hogy kicsit lelassuljunk, és megnézzük, mit tehetünk mi a Földért.

A bolygót régen planétának hívták, a szó a görög bolyong, vándorol szavakból ered. A csillag megy az égen, ezt mondja a költő is. Pontosan, szépen. Nem pedig rohan meg lohol, mint az emberek, főleg a fiatalok többsége. Sokan azt hiszik, hogy azonnal kell válaszolni egy üzenetre vagy ugrani kell, ha valaki telefonál, különben lemaradnak, kimaradnak valamiből. Pedig nem történik semmi akkor sem, ha nem rögtönködjük el a dolgokat, sőt. Arról írunk ma nektek, hogy miért érdemes inkább lassítani, és mi szól a sürgetés és rohanás ellen.

Ma Csilla-nap van, ez a név a csillag szó egy változata. De ünnepelnek a Noémik is, az ő nevük héber eredetű, azt jelenti, gyönyörűségem. Névnapi ajándékként elmehettek velük valamelyik Föld napja alkalmából tartott rendezvényre, jó sok lesz ma belőlük. Vagy olvashattok együtt Kispolgárt, lassan, komótosan. Ahogy a csiga megy a réten.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.