Jó reggelt, fiúk, lányok, fiús lányok és lányos fiúk!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Zápor-zivatar, sőt felhőszakadás is jöhet ezen az amúgy szép, meleg napon. Éljenek a Dezsők, a Vilmosok és a Renáták! A kis Dezső és Vili csokit kap, kisautót vagy mozdonyt, esetleg játékpisztolyt. Renáta pedig virágot, babát és kicsi fazekat.

De miért ne játszhatna Renáta autóval és mozdonnyal? Miért ne lehetne kamionsofőr vagy vonatvezető. Mi van, ha esze ágában sincs főzni? És miért ne játszhatna Dezső főzőcskéset, vagy akár babapelenkázást? Ha apa lesz, talán nem fog pelenkázni?

Nem olyan régen még nagyon ferde szemmel néztek arra, aki nem pont úgy viselkedett, ahogy egy nőnek vagy egy férfinak „kell”. A kicsit is érzelmesebb, vagy az „asszonyi munkákat” meg nem vető fiúkat tyúkmiskának meg nyámnyámnak nevezték. És megkapták a magukét a nadrágot hordó nők is. Ez szerencsére fokozatosan elmúlik — és többek között ezt hívjuk társadalmi haladásnak.

A mostani választási kampányban az atomháború mellett a genderrel riogatják a népet. De mi az a gender? Kell-e tőle félni? És mi köze Dezső és Vili kismozdonyához? Ezt a fontos kérdést magyarázzuk el ma.

De lesznek híreink az űrből is, és persze Magyarországról és a világról. Maradjatok velünk, és szabadidőtökben tegyétek azt, amihez kedvetek van. Mindegy, hogy az fiús vagy lányos, vagy egyik sem!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.