Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Vége a tavaszi szünetnek, reméljük, sokat pihentetek, és frissen vágtok neki a tanév utolsó negyedének. Egészen meleg lesz ma is, elő lehet venni nyárias öltözéket. Sokan ilyenkor új cuccokat is szeretnének, és a neten hirdetett olcsó ruhák nagyon csábítóak tudnak lenni. Viszont nagyon óvatosnak kell lennetek, mert az internet tele van hitvány csalókkal, azaz kóficokkal, akik a ti pénzetekre is vadásznak ám. Ma megírjuk, mire érdemes odafigyelni, hogy ne legyetek netes csalás áldozatai, amikor vásárolnátok valamit.

Amerikában ma teljes napfogyatkozás lesz. Ez azt jelenti, hogy a Hold a Nap és a Föld közé kerül, ettől pedig a Hold árnyékot vet a Földre. Így néhány percig nappal is teljesen sötét lesz. Ebből Európában csak kevés helyen lehet érzékelni valamit. Magyarországon 1999-ben volt utoljára teljes napfogyatkozás, és legközelebb 2081-ben lesz csak hasonló jelenség. Ennek van már Facebook-eseménye is, több mint 38 ezren jelezték, hogy ott lesznek. Hát, izé… Egyébként a Google is készült erre a napra, írjátok be a keresőbe azt, hogy napfogyatkozás, és nézzétek meg, mi történik.

Ma a Dénesek ünnepelnek névnapot. Ez a név a görög Dionüszosz, a bor és a szőlő istenének nevéből ered, és azt jelenti, hogy Dionüszosznak ajánlott. Van női párja is, a Dionízia. A Dénes egy időben népszerű név volt, viszont Dinoníziák nem hemzsegnek az országban. Ettől függetlenül éljenek nagyon sokáig a névnaposok. Amúgy meg ma van a nemzetközi roma nap, ami a cigány kultúra ünnepe is egyben.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.