Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Gyönyörű, esőmentes, napos idő lesz. Menj kirándulni, ha teheted! Herman és János napja van, utóbbiaknak ez egy a tucatnyi névnapból. Pedig ma már egészen kevés a János nevű gyerek a sok Bence és Roland között. Szinte űrlény egy Jani.

Kezdetben voltak a holdlakók és a marslakók. Ezeket az égitesteket látták a régiek szabad szemmel is, és a képzeletük benépesítette őket. Persze főleg emberekkel, mert azt a legkönnyebb elgondolni. Később, a filmekkel aztán jöttek az izgalmasabb űrlények, csápos, gülüszemű, ormányos, mindenféle szerzetek. Aztán ma már senki se mondja, hogy űrlény, ami végül is jogos, mert az is lakik valahol, nem az űrben lubickol. Csak hát a földönkívüli olyan körülményes és hosszú szó, az idegen meg minden mást is jelent. Például menekültet, amerikait, vagy egyszerűen csak valakit, akit nem ismerünk.

Ma lesz szó igazi űrlényekről is, akikről nem tudjuk ugyan, vannak-e, de már próbálunk beszélgetni velük. De ez nem biztos, hogy jó ötlet. És van itt egy kívülről jött ember, aki tegnap megtöltötte a budapesti Kossuth teret, és mindenki róla beszél. Mi lesz ebből? Megpróbáljuk ezt is kibogozni. De te menj csak kirándulni, elolvasni ráérsz este!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!

Frissült a Kispolgár alkalmazás

Hibákat javítottunk, és dolgozunk tovább.