Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szép és jó idő lesz, itt-ott kis eső meg szél lehet, de semmi ok otthon ücsörögni! Vilmos, Bíborka és Taksony napja is van ma. De a legtöbbünknek sokáig kellene talpalnia, amíg talál egy Taksonyt, akit felköszönthet.

Könnyebb dolgod lenne Spanyolországban, ahol az emberek többségének helyből van vagy négy neve. Ennél több érdekességet is megtudhatsz róluk ma, köztük azt a hátborzongató szokást, hogy szeretnek bikák elől futni az utcákon. Aztán persze nem mindig sikerül, és olyankor megesik, hogy a monyas nyer. Így hívták Szabolcsban a bikát régebben. Hogy miért? Hát, a mony tojást jelent, és a bika ugyan nem tojik tojást, de… van neki. Ahogy ez a híres spanyol festő, Picasso fenti rajzán is látható.

Lesznek még olvasnivalók, mindjárt jönnek például bizonyos szokatlan ufók. Nem mintha a sima ufókat már megszoktuk volna, de ezek még furcsábbak! És bár elsőre a fogmosás nem tűnik izgalmasnak, de ahogy régen csinálták, az nem fog hidegen hagyni. Előre szólunk: fuj.

Délután pedig nagy tüntetés lesz Budapesten, erről is beszámolunk majd. Addig viszont élvezd a tavaszt, és legyen örömteli szombatod!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Nemsokára minket is elér az árvíz, bajban vannak a fecskék – híradó

És még: átadták az Emmy-díjakat, folytatódik Pankotai Lili pere.

Rengeteg gyerek jár iskolába egyenruhában

Nálunk csak néhány suliban kötelező.