Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ma sem lesz hűvös idő, délután 18-23 fok között alakul a hőmérséklet. Este egy gyenge hidegfront felhőket, esőt, záport hozhat magával. A szél is fújhat, szóval ajakbalzsamokat a táskába!

Az Izidorok ünnepelnek ma. A görög-latin eredetű férfinév azt jelenti, hogy „Ízisz egyiptomi istennő ajándéka”. A női párja egyébként Izidóra.

Ugye te is sokszor gondolkozol azon, hogy

mi lett volna, ha?

Hogy mi lett volna, ha mégis ötöst kapsz egy dogára és nem kettest. Mi lett volna, ha mégis átmentél volna egy másik suliba. Vagy mi lett volna, ha az osztálytársaid nem csúfolnak ki a múltkor valami hülyeség miatt.

A „mi lett volna, ha?”, „mi lesz, ha?” típusú kérdések őrjítőek tudnak lenni, és rendszeresen úgy fúrják be magukat az agyunkba, mint egy ócska dal, amit nem tudunk leállítani. Néha túlgondoljuk őket. Ezzel egy passzív és zárt gondolkodást indítunk el, ami szinte semmilyen cselekvéssel, de annál több érzelemmel jár. Innen pedig már csak egy lépés az égedelem, vagyis az epesztő aggodalom, szorongató helyzet, erős bosszúság.

Ma írunk nektek arról, hogy mit lehet tenni az ellen, hogy újra és újra egy negatív spirálba kergessük magunkat a gondolatainkkal.

Időközben pedig megszakítjuk majd adásunkat, hogy lerántsuk a leplet néhány vízibicikliző medvéről, akiket egyáltalán nem fenyeget a túlgondolás veszélye. Hacsak nem a strandolásról van szó.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.