Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Johanna, valamint Gedeon, vagyis Róbert Gida napja van. Front érkezik, úgyhogy esős, szeles, viharos időnk lesz.

Az ország manapság főleg egy viharos házasságon csámcsog: Magyar Péter és a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit kapcsolatán. Ebből igazából csak az fontos, ami politikai változást okozhat, és azt persze mi is megírjuk. De a felnőttek imádnak mások magánéletében turkálni. Évtizedekig tartó tévésorozatok szólnak kitalált emberek magánügyeiről, ez meg mégis két valódi személy.

De nem kell mindenben utánozni a felnőtteket. Például dohányozni sem kötelező, de úgy látszik, csak sikerül továbbadni ezt a szokást évszázadok óta. A dohányzásnak komoly és gazdag hagyománya van: csak pipafajtából több tucatnyit ismerünk, és az a néhány ember, aki ma is pipát használ, nagyon szeret ezekről diskurálni. Csibukot viszont már ők is csak kivételesen vesznek kézbe. Ez egy meglepően hosszú szárú pipa volt, amivel főleg olvasás közben pöfékeltek. Ugyanis nem lóg az ember szeme elé, és a füst sem zavarja a látást.

De a dohányipar nem adja fel ilyen könnyen. Itt vannak a direkt fiataloknak, sőt gyerekeknek tervezett új cuccok, amelyek gyakran még veszélyesebbek, mint a régiek. A snüsszről már korábban írtunk, ma az új méregkapszulát, a Poco Bart vesszük szemügyre.

És persze minden mást, ami történik, és érdekelhet téged. Ha mégsem találsz ilyet, lapozz vissza nyugodtan pár hetet. Vagy írj nekünk a menüben lévő üzenővel, és mondd el, mit olvasnál szívesen!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.