Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Bízunk benne, hogy amikor ez a cikk megjelenik, a legtöbb olvasónk még javában horpaszt. Vasárnap van ugyanis, és akkor még Isten is megpihen. Ma a Gáborokat és a Karinákat köszöntjük. Előbbi héber eredetű, azt jelenti: Isten embere, Isten bajnoka. A Gáborok tehát tutira pihennek ma. A Karina olasz eredetű, jelentése becses, csinos.

Ami az időjárást illeti, lesújtó híreink vannak: visszajön a hideg. Több helyen is lehet eső, zápor, zivatar, néhol még az sincs kizárva, hogy apró jégdarabok hullanak majd az égből. Maximum 15 fok várható, de a záporok után több fokot hűl majd a levegő.

Ma írunk nektek arról, hogy szerintünk miért nincs igaza a Harry Potter-filmekben Bimba professzort játszó színésznek. Azt találta mondani ugyanis, hogy aki túl van a kiskamaszkoron, igazán kinőhetne már a varázslás iránti rajongásból. Foglalkozunk majd disznóvesékkel is, de szigorúan csak tudományos alapon.

És ha ezeken mind túl vagyunk, megfejtjük a római taccspartik, vagyis a hányással tarkított lakomák legendáját is. Jó, jó: így sűrítve úgy tűnhet, hogy nem lesz túl gusztusos a mai felhozatal. De azért külön-külön még a vasárnapi rántott hús mellé is elmennek. Nem hiszed? Tarts velünk és meglátod!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.