Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Fagyos reggel és hűvös nap vár ránk, de eső nem lesz. József napja van. Nálunk épp nincs divatban, de a világban nyüzsög a sok Joe, Juszuf, José és Joszif. Utóbbi nevet viselte a történelem egyik legnagyobb szörnyetege, a szovjet diktátor, Sztálin. Ma már nehéz elhinni, de életében egész sokan rajongtak érte a nyugati országokban is. Az emberek egy része nem tud ellenállni az erős vezetők vonzerejének – különösen, ha csak kívülről nézi őket, és nem kell szenvednie az uralmuktól. Az agresszió és a sötét erő mindig izgalmas: ezért népszerű Darth Vader, és ezért a legismertebb dinoszaurusz a zsarnokgyík. Őt ma már inkább Tyrannosaurus vagy T-Rex néven ismerjük, de valaha lelkes tudósok nekiláttak lefordítani a dínóneveket magyarra. Aztán feladták.

Ahogy régen Sztálint, úgy csodálták megtévesztett rajongók Vlagyimir Putyint, a mostani orosz diktátort pár éve még. Róla írunk ma részletesen, mert egy darabig még velünk lesz, és amit csinál, az hatással van az életünkre. Ha valaha elbizonytalanodsz, nem jobb-e mégis egy diktatúrában élni, mindig figyeld meg, honnan hová költöznek az emberek. Nem a német fiatalok menekülnek Oroszországba, hanem az oroszok a zsarnok elől.

Igazából a Tyrannosaurus nem egészen érdemli meg ezt a nevet. Jó-jó, megette, amit megkívánt, de nem sértődött meg, ha ezért megszólták. És nem zárt táborba mindenkit, aki nem szerette őt. Egyelőre nem kerültek elő daloskönyvek és falfestmények sem, amelyek őt dicsőítik. Ha most kéne neki magyar nevet adni, helyesebb lenne úgy hívni, Jó Étvágyú Gyík.

Neked is jó étvágyat mára! És nyugi, nemcsak zsarnokok és gyíkok lesznek a menüben… hanem kígyók is!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Kázmér és Huba

Kis ravasz taknyos!

Jó reggelt!

„Hatalmas fák között, gombaházakban lakunk, és mindig vidámak vagyunk."

Elítélt ex-pártelnök, „rémisztő” ukrán győzelmi terv – híradó

Izrael megölhette a Hamász vezetőjét, fóliázott könyvek. És vadmacskák!