Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Boldog névnapot a Szilárdoknak és Tímeáknak! Már megint hétfő van sajnos. Ráadásul szeles, borongós és esős hétfő. De ezen egy esernyő vagy egy kapucni segít.

Bárcsak ilyen könnyű lenne minden megoldás! Nektek az egyik legnyomasztóbb probléma maga az iskola lesz még egy darabig, a másik meg az, hogy mihez kezdtek utána. Talán sohasem volt ilyen nehéz a feladvány. Néhány évtizede még biztos megélhetésnek tűnt mondjuk egy programozói képesítés, vagy egy komolyabb jogosítvány buszra vagy kamionra. Ma senki sem tudja megmondani, szükség lesz-e ezekre a képességekre tíz év múlva, vagy elvégzi a munkát a gép, az ember pedig mehet, amerre lát. És közben persze minden szülő szeretné, hogy a gyerekéből ne legyen refenyeg csipisz – vagyis mihaszna, semmirekellő ember. Sokat fogunk erről még írni, például ma is.

A kudarc és a siker is kiszámíthatatlanabbá vált, viszont sosem volt ennyire közel a világ, és vele a világsiker. Magyar Oscar-díj született az éjszaka, ezt is megünnepeljük ma. És ahogy már megszokhattátok, minden más is benne lesz az újságban, ha fontos vagy izgalmas.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.