Jó reggelt!  

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Esernyőt elő, egész álló nap esni fog, miután egész éjjel is esett. Úton vigyázni, veszélyesebb a közlekedés. Luca napja van, a rég kihalt népszokás szerint ilyenkor kezdik faragni a Luca székét. Ez egy boszorkányokat azonosító műszer, viszont boszorkányokban már tényleg senki se hisz, ezért halt ki a divat.

Mi persze túléljük valahogy ezt a kis felhőszakadást. Mai cikkünkből kiderül, a Föld szigetországai viszont egyre jobban félnek a víztől. Nem attól, ami fentről jön, hanem ami lentről. A bolygó melegedése ugyanis a jégsapkák olvadásával jár, vagyis a tengerek emelkedésével. Az pedig nekik a végpusztulás lenne: kataklizma. Ez a görög szó elárasztást jelent, egész pontosan az özönvizet, amelyet említ a Biblia, de a hindu, sumér, sőt indián mítoszok is.

Használd belátással! Ha elmegy az internet, beázik a plafon, vagy kiborítod az üdítődet, az még nem kataklizma, csak egy kis galiba. Illetve a Felvidéken: balamuta

Igaz, ha pont egy hangyabolyra borítod, akkor ők mondhatnák, hogy kataklizma. Ha tudnának beszélni. És ha tudnának görögül.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.