Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Csöpög és borong továbbra is, ez jövő hét végéig várhatóan így marad. Mátyás és Jázmin napja van, valamint a koriandert gyűlölők nemzetközi napja. A koriander egy fűszernövény, amit érdekes módon az emberek egy része genetikailag nem bír elviselni, miközben mások egyáltalán nem találják rossznak. Szerencsére senkinek sem kötelező.

Írunk ma a portugálokról, akik valaha a fél világ urai voltak. Ennek ellenére nem ragasztanak az autójuk farára térképeket a néhai portugál birodalomról. Talán mert el se férne, és csak ezért meg nem vesznek buszt. Továbbá állítólag ők találták fel a léghajót, avagy a fellengért. Kár, hogy ebben nem a nyelvújítók győztek, mert a fellengér igazán szép szó. Mégis léghajó néven futott be szép karriert, a jövő hírnöke volt. Az első világháborúban még bombázónak is használták.

A fellengér jórészt eltűnt, a háború sajnos nem. Két éve rontott rá Oroszország Ukrajnára, és azóta is folyik a pusztítás a szomszédunkban. A háború állásáról és a lehetséges jövőről részletesen olvashatsz ma. Nem vidám téma, de nem bújhatunk el előle.

Este pedig kedvet csinálunk a szellemidézéshez, ami milliók szórakozása volt száz éve. Van, aki veszélyes varázslásnak tartja, de hát akkor ők ne csinálják. Ez a szabadság: mindenki csinálja, ami neki jól esik, amíg másnak nem árt. Ha szellemet idéz, hát tegye. Csak ne engedje át a szomszédba!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.