Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Ajándék ez a nap! Napsütéses szerda jön, de lengedezik majd a szél és keleten eshet is egy kicsit. Napközben akár 15 fok is lehet, így lassan, de biztosan tényleg ráfordulunk a tavaszra. Aztán később a brutális hőségre. Merthogy nem áll valami jól az emberiség a klímaválság kezelésével, a tudósok pedig mindent be akarnak vetni, hogy győzzenek.

Nemrég például felmerült, hogy esetleg napernyőkkel lehetne kitakarni a Napot. Mármint nem egyetlen, óriási ernyővel, hanem több ernyőszerű kicsi dologgal. Ma írunk is nektek arról, hogy mindez működőképes terv-e, vagy a világ legnagyobb butasága.

Ma Eleonóra, Norina és Diandra névnap van, illetve az anyanyelv nemzetközi napja. A Földön több mint hatezer nyelvet beszélnek, a kijelölt ünnepnap pedig szeretné felhívni a figyelmet a bolygó nyelvi sokszínűségére és gazdagságára.

Ha már így alakult, és éppen ma 35 éve, hogy meghalt Márai Sándor, író, költő, újságíró, ingyenezünk, vagyis ajándékozunk tőle egy verset. Jó, jó, tudjuk, hogy egy álmos szerda reggelen nem az jut eszedbe először, hogy mennyi mindennek lehet örülni az életben. Pedig így van! Volna is itt néhány tipp:

Márai Sándor: Ajándék

És mégis, ma is, így is,
örökké mennyit ad az élet!
Csendesen adja, két kézzel,
a reggelt és a délutánt,
az alkonyt és a csillagokat,
a fák fülledt illatát,
a folyó zöld hullámát,
egy emberi szempár visszfényét,
a magányt és a lármát!
Mennyit ad, milyen gazdag vagyok,
minden napszakban,
minden pillanatban!
Ajándék ez,
csodálatos ajándék.
A földig hajolok,
úgy köszönöm meg.

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.