Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Szeles, helyenként esős, viszont szinte nyárias napunk lesz, majdnem húsz fok! Boldog névnapot minden Elvirának!

Reméljük, a héten nem ért súlyos sérelem az iskolai menzán. Sajnos ez időnként előfordul: mennél ebédelni éhesen, és látod, hogy káposztával töltött hagyma van. Vagy hagymával töltött káposzta! Vagy valami hasonló letykó, libicskó, lögymör: hitvány kotyvalék.

Ha esetleg nem szereted, akkor ráfáztál. Mennyivel barátságosabb lenne, ha magad válogathatnál többféle ételből, és annyit szednél, amennyit kívánsz? Lehet, hogy jövőre már a te iskoládban is így lesz, mert ezzel kísérletezik az egyik nagy etetővállalat. Erről mindjárt olvashatsz is.

Persze ha sült selyemhernyóból és békából választhatnál, az nem lenne nagy előrelépés. De ettől nem kell tartani, ilyesmiket Kínában esznek, és ott sem mindenki. Erről a hatalmas országról még sok érdekességet megtudhatsz ma. És a kövek is lehetnek izgalmasak, például ha eleget összehordanak egy gúlába, azt már piramisnak hívják. De hogy néztek ki ezek újkorukban? És kinek jutott eszébe óriást faragni, hogy átverje vele a papokat? Ezt is mind megtudod, ha olvasol minket. De az sem baj, ha leteszed a telefont, és élvezed a jó időt!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.