Jó reggelt!

A Kispolgár mobilra készült. Az app ingyenes!

Meleg nem lesz, de végül is tél van. Ónos eső itt-ott előfordulhat, vigyázz az autókkal, mert nem tudnak megállni időben. Árpád napja van, és ma ünneplik névnapjukat az Árpádinák is, ha ugyan léteznek.

Ma folytatódik a Volánbusz sztrájkja, és ez komoly felfordulással járhat. A tervek szerint a távolsági buszok fele nem indul el, tehát a maradék úgy tele lesz, mint a szardíniás doboz. A buszvezetők, szerelők és más dolgozók jelentős fizetésemelést követelnek, 25 százalékot. A miniszter azt mondja, hogy ez képtelenség, mire ők meg azt, hogy a kenyér ára is felment legalább ennyivel. Az talán nem képtelenség? Nem beszélve a vajról és a felvágottról, márpedig a buszvezetőnek is kell ennie, és a családjának is. Ezért van a munkabeszüntetés. Nem biztos, hogy a buszosokra kell haragudnod, ha nem jutsz el a suliba.

Eközben egyesek vagyonokat keresnek azzal, hogy kitalálják, mi legyen az év színe. Hát az év színe a barackboholy, ahogy ezt majd ma részletesen elmeséljük. Ebből elvileg az következik, hogy aki barackszínű kabátban jár, az valahogy menőbb a többinél. De ez nyilván hülyeség, mert amit pénzért veszel, attól nem leszel több. Aki például tud hegedülni vagy karatézni, ismeri a mikroszkópot, segít otthon a kertben vagy tud varrni, az sokkal menőbb sárgásbarna melegítőben is, mint a divatszínekben feszítő gyerek, aki csak páválkodni képes. Jobb helyeken nem tartják sokra az ilyen hánytori, magavető embert. Ami annyit tesz: kérkedő, dicsekvő, flexelő.

A tudás és a tájékozottság viszont mindig menő lesz. Ma is azért dolgozunk, hogy képben legyetek!

A Kispolgár mindenkié.

Szeretnénk, ha minden gyerek olvashatna újságot, előfizetés nélkül. Az app ingyenes és reklámmentes. Kérjük, ha teheti, támogassa munkánkat! Köszönjük!

Tudtad, hogy léteznek tehertrolik?

Szovjet dili volt, de lehet, hogy új életre kel.

Tíz útravaló Albániából

Ahol az igen az nem, a nem pedig igen.